Werk van Stijn Seip.
Werk van Stijn Seip. ((Foto: Aangeleverd))

Boeiend werk Stijn Seip in Kunstkerk

  Cultuur

HEERHUGOWAARD - De Amsterdamse schilderes Stijn Seip exposeert vrijdag 26 april tot en met zaterdag 11 mei in de Kunstkerk aan de Stationsweg 53 in Heerhugowaard.

Stijn Seip heeft humor en een eigen kijk op het leven. Dat weerspiegelt zich in haar schilderijen. Ze werkt zowel op papier als op doek, met olieverf en met acrylverf. In heldere kleuren en met een ontroerende eenvoud. Stijn Seip beschrijft de fasen in haar leven met haar penseel. Een portet van een vader en moeder met kind. Haar gebruik van licht weerspiegelt de warmte voor elkaar. Toen Stijn aan bed en de tv gekluisterd was door een operatie, tekende zij paardenbillen met een jockey erop. Stijn: "Mensen staan in groepjes op straat om te roken. Aangezien mijn werkkamer uitzicht heeft op een café, ben ik deze rokende mensen gaan tekenen". Amsterdam is ook een onuitputtelijk bron van inspiratie.

Alle werken die zijn tentoongesteld zijn, zijn opgenomen in de collectie van de Kunstkerk. De kunstenaar ontmoeten? Stijn Seip is zondag 28 april aanwezig in de Kunstkerk. Om 14.00 uur geeft ze uitleg over haar werk.

Kijk voor openingstijden op www.kunstkerkheerhugowaard.nl.

Meer berichten