In de dansvoorstelling 'Spectrum' staat autisme centraal.
In de dansvoorstelling 'Spectrum' staat autisme centraal. ((Foto: Aangeleverd))

'In het juiste licht schittert iedereen'

  Cultuur

HEERHUGOWAARD - De bijzondere dansvoorstelling 'Spectrum' beleeft donderdagavond 16 mei zijn première in Cool kunst en cultuur. De voorstelling is het resultaat van een bijzondere coproductie tussen Cool en choreograaf Niki van Callandt.

De talentvolle Van Callandt is vorig jaar door het Fonds Podiumkunsten uitgeroepen tot Nieuwe Maker. Dit houdt in dat zij gedurende een traject van twee jaar de mogelijkheid krijgt zich te ontwikkelen, in samenwerking met gezelschappen, podia en festivals. Cool kunst en cultuur ondersteunt het talent van Niki en heeft gedurende deze periode de dansstudio en kennis over licht en geluid beschikbaar gesteld om haar voorstelling tot een denderend succes te maken. Autisme staat centraal in de bijzondere dansvoorstelling 'Spectrum'. "Het begon allemaal met het kijken van de serie 'Atypical', waarin een achttienjarige jongen met autisme de hoofdrol speelt", aldus Van Callandt. "Zijn puurheid, eerlijkheid en focus fascineerde mij zodanig dat ik mij meer heb verdiept in het Autisme Spectrum Stoornis."

Met een spannende maar toegankelijke choreografie op het kruispunt van modern en urban, neemt 'Spectrum' je daarom mee in de soms ondoordringbare wereld van autisme en geeft Niki een stem aan specifieke doelgroepen waarover vooroordelen bestaan. Van Callandt: "Ik hoop het publiek te prikkelen en nieuwsgierig te maken naar dit onderwerp. In het juiste licht schittert iedereen!"

Nieuwe Lente

Deze voorstelling behoort tot de serie Nieuwe Lente waardoor men slechts € 14,50 per ticket betaalt. Kijk voor meer informatie op www.coolkunstencultuur.nl. Avondje uit compleet maken? Reserveer dan voor het Nagenietarrangement en praat na afloop van de voorstelling na aan een gereserveerde tafel met een drankje en wat lekkers.

Meer berichten