Werk van Irma van der Zande met als thema 'Strand'.
Werk van Irma van der Zande met als thema 'Strand'. ((Foto: Aangeleverd))

Strand centraal in Kunstkerk

  Cultuur

HEERHUGOWAARD - Kunstenaressen Irma van de Zande en Jeanine Lanen exposeren nog tot en met zondag 30 juni hun werk in de Kunstkerk aan de Stationsweg 53 in Heerhugowaard. Het thema van hun tentoonstelling is 'Strand'.

Irma schildert graag beweging. Zij laat haar danseressen dansen op het doek. Wie naar haar jazzmuzikanten kijkt, hoort de muziek. Maar als zij een 'strandschilderij' maakt is zij tijdens het schilderen in gedachte weer aan het strand. Als beschouwer voel je de wind door je haar en hoor je het ruizen van de zee. Irma: "Techniek wordt een automatisme in dienst van mijn emoties. Als ik strand schilder dan voel ik me weer aan het strand."

Jeanine Lanen is oorspronkelijk illustratrice van onder meer kinderboeken en tijdschriften. Jeanine: "Ik kom oorspronkelijk uit het Brabantse land en woon nu in Heerhugowaard. Ik werk graag met olieverf op linnen. Zowel mensen als lege strandgezichten. Ik heb de zee in mijn hart gesloten. Daar voel ik me nietig, geniet van de kleuren en het vakantiegevoel".

Het voegt een dimensie toe aan het Kijken naar Kunst om deze kunstenaars te horen vertellen over hun werk. Zondag 26 mei is er om 14.00 uur een interview in de Kunstkerk met Irma van der Zande en Jeanine Lanen.

Belangstellenden zijn welkom tijdens de openingstijden; zie www.kunstkerkheerhugowaard.nl (zondag 26 mei vanaf 13.00 uur).

Meer berichten
 

Fotoseries