De Waardse kunstenaar Dick van der Lippe heeft 'een brandende behoefte om elke dag te schilderen'.
De Waardse kunstenaar Dick van der Lippe heeft 'een brandende behoefte om elke dag te schilderen'. ((Foto: Archief Rodi Media))

Expositie Dick van der Lippe in Zuyder Waert

  Cultuur

HEERHUGOWAARD - Dick van der Lippe exposeert vanaf 20 juli zijn schilderijen in woonzorglocatie Zuyder Waert. De expositie is tot en met 12 oktober dagelijks vrij toegankelijk van 10.00 tot 16.00 uur voor belangstellenden.

Zuyder Waert haalt graag kunst en cultuur naar de zorginstelling, omdat cliënten vaak minder goed in staat zijn om een bezoek te brengen aan een museum. Op deze manier kunnen de cliënten samen met familie genieten van de hedendaagse kunst.

Over Dick van der LippeDick van der Lippe is begonnen met schilderen na zijn pensionering. Zijn opvatting over schilderen is het volgende: "Schilderen is een heftige, intense weg om de ziel van het onderwerp op het doek te krijgen." Tijdens de expositie van Dick van der Lippe zijn werken te zien van landschappen, dieren en fantasieën, zo realistisch mogelijk weergegeven. Dick hoopt dat mensen van de werken kunnen genieten.

Over Magentazorg

Magentazorg is een zorgorganisatie in de regio Noord-Kennemerland, die voornamelijk zorg en ondersteuning biedt aan ouderen en gespecialiseerd is in zorg voor mensen met dementie. Uitgangspunt is de persoonlijke levenssituatie van de cliënt. Bij Magentazorg werken ruim 1.600 medewerkers en 800 vrijwilligers. Kijk voor meer informatie op www.magentazorg.nl

Meer berichten