Foto: Aangeleverd

Kunst achterom de Kunstkerk

  Cultuur

HEERHUGOWAARD - Kunstkerk Heerhugowaard aan de Stationsweg 53 organiseert zondag 8 september van 11.00 tot 16.30 uur een gezellige kunstmarkt. Achter en in de Kunstkerk zijn dertig kramen te vinden met schilderijen, keramiek, sieraden, objecten, kortom een keur aan beeldende kunst.

Alle kunstenaars zijn aanwezig zodat bezoekers hen alles kunnen vragen over hun werk. In de Kunstkerk exposeert Njitnela V alias Roy Valentijn zijn Sub-Fatalistische schilderijen. Een kakofonie van kleuren waarin de beschouwer zijn weg moet vinden. Een ware zoektocht met een verrassend plot. Wat kan men verder nog verwachten? Aanwezig zijn onder anderen Piet de Bruin, houtkunstenaar & vormgever, die woont en werkt op Texel. Niet te verwarren met Piet Bruijns met prachtige vazen, zowel van kleur als van vorm. Rieke de Graaff maakt keramiek met een glimlach. Boblee is herkenbaar aan zijn prachtig gedetailleerde schilderijen uit zijn geboorteland. Irma van de Zande maakt ontroerende beelden en Jeanine Lanen liefdevolle schilderijen. Rita van Loon toont haar fotogedichten en Anne Hoogland presenteert zijn glasfusionobjecten. Maar er is nog veel meer; kom naar de Kunstkerk en bekijk het zelf.

In de cadeauwinkel vindt men een nieuwe collectie oorbellen, armbanden en colliers, maar ook tassen en portemonnees voor heren en dames. Snuffel ook eens door de vele schilderijen (1.300!) die beschikbaar zijn om uit lenen. Voor kinderen is er een workshop sieraden maken. Kosten € 2,50 per kind, inclusief materiaal en limonade. Er zijn verschillende demonstraties.

'Kunstenaar voor een moment'; onder dat motto schildert iedere bezoeker een klein stukje kunst op een groot schilderij. Dit wordt om 16.00 uur geveild tegen het hoogste bod.

Toegang is gratis.

Meer berichten