De drie tenoren die naar Cool komen zijn vlnr. Willem Van der Heyden, Adrian Strooper en Kudai Bergen.
De drie tenoren die naar Cool komen zijn vlnr. Willem Van der Heyden, Adrian Strooper en Kudai Bergen. ((Foto: Aangeleverd))

Drie tenoren brengen Napolitaanse klassiekers naar Cool

  Cultuur

HEERHUGOWAARD - Een middag vol meezingmuziek, zondag 15 september in Cool kunst en cultuur in Heerhugowaard. 'O Sole Mio' is een Napolitaans programma met de bekendste Italiaanse liederen. Denk aan het prachtige 'O Sole Mio', 'Torna a surriento', 'Vieni sul mar' (Twee ogen zo blauw), 'Santa Lucia' en nog veel meer. De voorstelling, die begint om 14.30 uur, wordt gebracht door maar liefst drie internationaal befaamde tenoren: Adrian Strooper, Kudai Bergen en Willem Van der Heyden. Zij worden ondersteund door de Heerhugowaardse bas Jacques Does en drie zangers, een pianist, twee mandolinespeelsters, een gitarist en een accordeonist.

Net als Does heeft Adrian Strooper zijn roots in Heerhugowaard: zijn vader, geboren Heerhugowaarder, is 55 jaar geleden geëmigreerd naar Australië. Adrian heeft daar bijgevolg zijn klassieke opleiding gedaan om uiteindelijk al vijftien jaar als solist werkzaam te zijn bij de Komische Oper in Berlijn. Daarnaast heeft hij ook meegewerkt in producties bij Opera Comique in Parijs, het Bolshoitheater in Moskou, het Liceu in Barcelona en het beroemde Glynbourne festival in Engeland. Kudai Bergen is een jonge, talentvolle tenor uit Kazachstan, die aan het begin van een veelbelovende carrière staat en als specialiteit de Italiaanse opera's heeft. De Belg Willem Van der Heyden heeft zijn sporen al deels verdiend door optredens bij onder meer het Bayreuther Festival, de Muntschouwburg in Brussel, de Opéra National de Bordeaux en de opera's van Avignon en Nice. Een unieke combinatie van drie internationale tenoren!

Om van dit alles een totaalbeleving te maken, wordt het publiek voorafgaand aan de voorstelling verwend met koffie en Amaretti, terwijl de accordeon en de mandolines het publiek al in Italiaanse sferen brengen. In de pauze kan het publiek genieten van een glas Italiaanse wijn en antipasti. Dit zit allemaal in de ticketprijs inbegrepen. Een Italiaanse middag pur sang!

Mis het niet! Tickets via www.coolkunstencultuur.nl of 072-5760955.

Meer berichten