De sub-fantalistische schilderstijl van Njitela V, alias Roy Valentijn.
De sub-fantalistische schilderstijl van Njitela V, alias Roy Valentijn. (Foto: Aangeleverd)

Njitnela V exposeert in de Kunstkerk

  Cultuur

HEERHUGOWAARD - Roy Valentijn alias Njitela V exposeert van 7 september tot en met 5 oktober in de Kunstkerk aan de Stationsweg 53 in Heerhugowaard. Hij noemt zijn kunst de Sub-Fatalistische stijl.  Een kakofonie van kleuren waarin de beschouwer zijn weg moet vinden. Een ware zoektocht met een verrassend plot. Een nieuwe manier van schilderen waarbij de koper van een kunstwerk zelf het thema opgeeft en tevens de achtergrondkleur kiest.

"Mijn kijk op het leven heeft ervoor gezorgd dat ik ben gaan schilderen: de sub-fantalistische schilderstijl", vertelt Roy. "Bekende werken van bijvoorbeeld Salvador Dali, Picasso en Jeroen Bosch kan ik erg waarderen! Ik maak gebruik van acrylverf op schildersdoek in alle formaten, mijn voorkeur gaat uit naar grote doeken waarin ik mij volledig kan op laten gaan. Ik maak ook gebruik van spuitbussen. Ik schilder niet vanuit een specifieke emotie, mijn inspiratie bepaalt mijn schildersmood! Ik begin zonder na te denken. Breng loze lijnen aan op het doek, vervolgens ontstaat er een nieuw kunstwerk. Als het schilderij uitgebalanceerd is vanuit mijn perspectief gezien, dan is het af." De expositie is nog te zien tot en met zaterdag 5 oktober.

Zaterdag 14 september is het Open Monumentendag. Kunstschilder Njitela V is dan ook aanwezig in de Kunstkerk, van 13.00 tot 16.00 uur. Om 14.00 uur vindt er een interview plaats, waarin hij uitleg geeft over zijn werk. Ook het aanwezige publiek kan de kunstenaar vragen stellen. Kijk ook eens op www.kunstkerkheerhugowaard.nl

Meer berichten