Het restant van een verdwenen ontmoetingsplek in 't Kruis.
Het restant van een verdwenen ontmoetingsplek in 't Kruis. ((Foto: Aangeleverd))

Erfgoedlezing 'Het warme nest ontmanteld'

  Cultuur

HEERHUGOWAARD - De eerste wandschildering van beeldend kunstenaar Rem de Boer wordt gerestaureerd en deze winter tentoongesteld in het gemeentehuis van Heerhugowaard. Dit grote kunstwerk (drie meter bij anderhalve meter) is afkomstig uit een voormalige kruidenierswinkel en later snackbar in 't Kruis. Donderdagavond 21 november wordt in de bibliotheek een lezing gegeven over het kunstwerk van De Boer, de betekenis van de sociale ontmoetingsplek voor de bewoners van 't Kruis en het opgaan van het buurtschap in de stad Heerhugowaard.

Rem de Boer en Fred Peerdeman exposeren deze winter in het gemeentehuis van Heerhugowaard. De eerste wandschildering van De Boer is dan helemaal gerestaureerd. Dit grote kunstwerk uit een voormalige kruidenierswinkel en later snackbar in 't Kruis is een overblijfsel van een verdwenen ontmoetingsplek in deze buurt. De expositie toont straks de afbraak van deze plek, het verdwijnen van het kunstwerk en de familie die hier hun leven lang heeft gewoond. Er zijn historische foto's van 't Kruis en beeldmateriaal zoals het nu is. Deze lezing is een activiteit van het Platform Erfgoed Heerhugowaard.

Aanvang 20.00 uur in Bibliotheek Kennemerwaard locatie Heerhugowaard Centrum, Parelhof 1a. De toegang is € 5,-. Aanmelden kan via de agenda of bij de klantenservice in de bibliotheek.

Meer berichten