Koolhoven deelt zijn liefde voor cinema in Cool

Cultuur
Martin Koolhoven kan geweldig vertellen over film.
Martin Koolhoven kan geweldig vertellen over film. (Foto: Peter Boudestein)

HEERHUGOWAARD - Martin Koolhoven is één van Nederlands meest succesvolle filmmakers, die zowel eigen scenario's verfilmde als die van anderen. Met zijn internationale debuut Brimstone won hij maar liefst zes Gouden Kalveren! Zaterdag 30 november komt Koolhoven naar Cool kunst en cultuur en deelt hij aan de hand van legendarische scènes zijn liefde voor cinema.

Koolhoven begon zijn carrière met kleinere films als 'Suzy Q' en 'Amnesia', maar met hits als 'Het Snitzelparadijs', 'Oorlogswinter' en zijn internationale debuut 'Brimstone' is hij niet meer weg te denken uit de filmwereld. Met Gouden Kalveren voor onder meer Beste Regie en Beste Film op zak tourt hij door de theaters en vertelt aan de hand van legendarische scènes en anekdotes over zijn liefde voor cinema. Beroemde scènes uit spaghettiwesterns, Steven Spielbergs Jaws en Disney-klassiekers mogen hierbij natuurlijk niet ontbreken.

Iedere filmliefhebber haalt bij dit bijzondere theatercollege zijn hart op, maar ook de nieuweling die meer wilt weten over de wereld achter cinema doet goed aan een bezoek aan dit college.

Kijk hier voor meer informatie en tickets. Na afloop nog even gezellig napraten over de voorstelling in ons gezellige Café Cool? Dat kan! Reserveer dan voor het Nagenietarrangement voor slechts € 6,50 per persoon.