Heerhugowaard in de spotlights tijdens speciale theatervoorstelling in Cool

Cultuur
Hoe (on)Nederlands is Heerhugowaard? De heren De Vries, Van Roosmalen en Van der Burg maken de balans op.
Hoe (on)Nederlands is Heerhugowaard? De heren De Vries, Van Roosmalen en Van der Burg maken de balans op. (Foto: Aangeleverd)

HEERHUGOWAARD - Hoe (on)Nederlands is Heerhugowaard? Fotograaf des Vaderlands Jan Dirk van der Burg, NRC-columnist Marcel van Roosmalen en Radio 1-presentator en Slimste Mens Roelof de Vries zoeken het uit! Aan de hand van foto's, weetjes, eigen ervaringen en inbreng van bekende Heerhugowaarders, wordt zaterdag 7 december de balans opgemaakt tijdens de theatervoorstelling 'Dit is Heerhugowaard'.

Wie is de Nederlander? Bestaat er zoiets als dé Nederlandse volksaard? En wat zijn onze volkomen- maar vooral onvolkomenheden? Met frisse tegenzin zijn de drie heren op onderzoek uitgegaan. Jan Dirk zocht uit wat er zo typisch Heerhugowaards is. Marcel, die volgens Matthijs van Nieuwkerk "een arendsoog voor het menselijk tekort heeft", deelt op gehele eigen wijze zijn ervaringen. Aan de hand van harde feiten en triviale weetjes staaft Roelof hoe hoog Heerhugowaard scoort op zijn 'Nederlandmeter'. Special guests VVD-er Falco Hoekstra en ereburger Jan Willem de Boer dragen deze avond bij aan de uitslag, zodat aan het eind van de avond voor iedereen duidelijk is hoe (on)Nederlands Heerhugowaard eigenlijk is.

Kijk hier voor meer informatie en tickets. Na afloop nog even gezellig napraten over de voorstelling in Café Cool? Dat kan! Reserveer dan voor het Nagenietarrangement voor slechts € 6,50 per persoon.