Marc de Hond.
Marc de Hond. ((Foto: Bastiaan Musscher))

Marc de Hond brengt kunstproject over leven en overleven naar Cool

  Cultuur

HEERHUGOWAARD - Theatermaker en presentator Marc de Hond komt donderdag 12 maart naar Cool, met zijn voorstelling 'Voortschrijdend Inzicht'. Deze voorstelling is omgedoopt tot een bijzonder theaterkunstproject voor zijn zoon en dochter. Afgelopen jaar is blaaskanker geconstateerd bij Marc en hoewel het inmiddels beter gaat heeft hij geen zekerheid voor de toekomst. Daarom wil hij met dit kunstproject een tastbaar nalatenschap creëren voor zijn kinderen.

Marc is te zien in 29 theaters. Iedere avond wordt De Hond door een andere presentator geïnterviewd over zijn leven. De avond in Cool wordt gepresenteerd door Frits en Barbara Barend. Ook zijn bekenden van De Hond te gast om samen met hem herinneringen op te halen. De Hond begint de voorstelling met een conference over het afgelopen jaar. Daarna volgt een gesprek met de presentatoren waarin elke avond een specifieke fase of gebeurtenis in zijn leven centraal staat.

De vorm van blaaskanker die bij De Hond werd geconstateerd heeft helaas slechte overlevingskansen, slechts 35 procent van de patiënten is na vijf jaar nog in leven. De Hond verloor zelf zijn moeder aan kanker toen hij drie jaar was. "Het enige dat ik van haar heb, zijn wat foto's en een cassettebandje dat ze voor mij heeft ingesproken, waaraan ik veel waarde hecht. Nu ik zelf ziek ben, wil ik iets soortgelijks maken voor Livia en James; je weet immers niet wat het leven voor je in petto heeft. Daarom heb ik de beste en leukste interviewers van Nederland benaderd om mij stevig aan de tand te voelen in het theater. Alle 29 voorstellingen worden gefilmd zodat mijn kinderen mij later kunnen bingewatchen."

Kijk hier voor meer informatie en tickets. Na afloop nog even napraten over de voorstelling in Café Cool? Dat kan! Reserveer dan het Nagenietarrangement voor slechts € 6,50 per persoon.

Meer berichten