Sam Willis creëert pure theatermagie.
Sam Willis creëert pure theatermagie. ((Foto: James Miller))

Internationale mime-sensatie komt naar Cool Heerhugowaard

  Cultuur

HEERHUGOWAARD - Met zijn geëlektrocuteerde kapsel, zwarte ducttape over zijn mond en een ontwapenende fantasie windt Sam Wills als 'The Boy with Tape on His Face' de zaal om zijn vinger. Hij stond in 2016 in de finale van 'America's Got Talent' en online werden zijn filmpjes meer dan 51 miljoen keer bekeken. De 41-jarige Nieuw-Zeelander heeft nationaal en internationaal al vele prijzen gewonnen met zijn unieke act als mimespeler, en woensdag 22 januari is hij te zien bij Cool. Mime saai? Bij Sam Wills echt niet!

'Eindeloos inventief, verschrikkelijk grappig. Sublieme waanzin', aldus uitgaansmagazine Time Out. Enkel met gebruik van mime mét geluid en stand-up zónder taal weet hij de harten van zijn toeschouwers te veroveren. Hij beschikt over een uitzonderlijke motoriek, die doet denken aan de vader van de mime, Marcel Marceau, en een ontwapenende fantasie, die hij gemeen heeft met Charlie Chaplin. Beide kwaliteiten laat hij los op allerlei objecten, die hij ter plekke in elkaar knutselt, om er vervolgens iets totaal onverwachts mee te doen.

In deze nieuwe show is de sportieve medewerking van het publiek een belangrijk ingrediënt, evenals muziek, geluidseffecten en een heerlijke portie verbeeldingskracht. NRC Handelsblad zag Wills tijdens een van zijn vele shows op het Edinburgh Festival Fringe: 'Hij creëert pure theatermagie, puttend uit een Chaplineske verbeelding'. Deze voorstelling is een ware belevenis voor jong en oud(er)!

Kijk hier voor meer informatie en tickets. Na afloop nog even napraten over deze bijzondere voorstelling in ons gezellige Café Cool? Dat kan! Reserveer dan het Nagenietarrangement voor slechts € 6,50 per persoon.

Meer berichten