Square van QuuxMe.
Square van QuuxMe. ((Foto: Aangeleverd))

QuuxMe exposeert in Kunstkerk Heerhugowaard

  Cultuur

HEERHUGOWAARD - Miriam van 't Hoff-Kooij (1972) exposeert van vrijdag 17 tot en met zondag 26 januari in de Kunstkerk onder de naam QuuxMe.

Miriam over haar alias QuuxMe: "Quux is een verbastering van het West-Friese 'kuuks', wat zoiets als 'raar' of 'vreemd' betekent. De letters Me komen van mijn twee voornamen: Miriam en Emma. 'QuuxMe' staat dus voor wie ik nu ben." Na een herseninfarct veranderde haar leven compleet. Het nam veel vertrouwds weg, maar gaf er een onvermoede creativiteit voor terug. Zij maakt foto's, squares en poëzie'. Over haar foto's zegt Miriam: "De details die mij raken probeer ik op te slaan door foto's te maken. Die foto's kan ik dan op een digitale manier alsnog filteren: door ze te sorteren. En op die manier kan ik de beelden ook delen."

De squares zijn gemaakt op papier, ze bestaan uit kleine vierkanten van 9x9 tot maximaal 20x20 centimeter. Hiervoor gebruikt Miriam fineliners, acrylverf, markers en/of nagellak. Miriam: "Ik heb ongeveer drie dagen nodig om een square te creëren. Het onderwerp van een square is een combinatie van gedachten, referentiebeelden, zentangles (willekeurige figuren) en voorwerpen uit mijn omgeving."

Zondagmiddag 26 januari vanaf 14.00 uur vertelt Miriam in de Kunstkerk uitgebreid over haar werk. Gerda van Kleef zorgt voor de muzikale begeleiding; zij zingt onder meer mantra's en begeleidt zichzelf op gitaar en percussie. De Kunstkerk is te vinden aan de Stationsweg 53 in Heerhugowaard. Kijk hier voor de openingstijden of bel 072-8795585.

Meer berichten