Werk van Monique Jasperse.
Werk van Monique Jasperse. ((Foto: Aangeleverd))

Leer schilderen zoals Caravaggio in Kunstkerk

  Cultuur

HEERHUGOWAARD - Leer schilderen zoals Caravaggio. Donderdag 27 februari is er in de Kunstkerk een bijzondere workshop schilderen, 'Caravaggio anno 2020'.

Wie hoorde nog niet van Caravaggio? De man die door toepassing van één sterke lichtbron in zijn schilderijen, Rembrandt en Johannes Vermeer inspireerde. Caravaggio, hij had een opvliegend karakter en een beruchte reputatie. Bovendien is hij onder mysterieuze omstandigheden aan zijn einde gekomen. Maar hij heeft onvergetelijke schilderijen nagelaten. Donderdag 27 februari geeft Monique Jasperse een workshop schilderen met Caravaggio als thema. Jasperse: "Wij gaan zijn werk vertalen naar een schilderij anno 2020, met frisse kleuren tegenover de donkere contrasten van Caravaggio. Wij gaan werken met acrylverf. Met carbonpapier brengen we de voorbeelden aan op een canvasboard. Als je zelf wilt tekenen, mag dat uiteraard ook. Neem wel een schort mee!"

De workshop is van 10.00 tot 12.30 uur in de Kunstkerk aan de Stationsweg 53 in Heerhugowaard. Maximaal twaalf deelnemers. Opgeven via online of bel 072-8795585.

Meer berichten