Werk van Georgette.
Werk van Georgette. ((Foto: Aangeleverd))

De schoonheid van de imperfectie in Waardse Kunstkerk

  Cultuur

HEERHUGOWAARD - Wabi Sabi en de schoonheid van imperfectie. Vrijdag 14 tot en met zaterdag 29 februari is deze vorm van kunst te zien in de expositie van Georgette van Velzen.

Wabi Sabi is een eeuwenoude Japanse filosofie en betekent 'de schoonheid van de imperfectie'. Het brengt je in aanraking met de schoonheid van het vergankelijke en onvolmaakte. Deze kunstvorm en filosofie laat zien dat het verstrijken van de tijd en de 'imperfectie' die daardoor ontstaat, vele malen mooier is dan de levenloze perfectie waar wij in de westerse wereld zoveel waarde aan hechten. Georgette: "Mensen inspireren mij. En daarnaast de onherroepelijke vergankelijkheid van de tijd en de invloed ervan op ons en op alles om ons heen. Het verstrijken van de tijd en het effect ervan inspireert mij enorm. Welke invloed heeft tijd op materialen, bezit, de natuur."

Rubber, gaas, inkt, as marmerpoeder, vezels, zand, accupunctuur naalden; een greep uit de materialen die Georgette van Velzen gebruikt. Zij schrijft ook teksten - puur - direct vanuit het hart. Georgette is autodidact en voortdurend in beweging. Kortom, een expositie om niet te missen. Zondag 23 februari is er om 14.00 uur een interview met de kunstenaar in de Kunstkerk.

Kijk hier voor de openingstijden of bel 072-8795585.

Patricia Smagge
Meer berichten