Zangeres Martine Wolkers.
Zangeres Martine Wolkers. ((Foto: Aangeleverd))

Cultureel Café, grensverleggend Heerhugowaards

  Cultuur

HEERHUGOWAARD - Het café in Cool kunst en cultuur is zaterdag 29 februari vanaf 15.00 uur weer in de ban van muziek, politiek, kunst, poëzie, en theater. De filosofie van het Cultureel Café is om de mensen te verbazen over de talenten die zo maar bij hen om de hoek wonen.

Wie kent bijvoorbeeld Leontien Kompier? Zij werd met ingang van 15 maart 2018 benoemd als waarnemend burgemeester van de gemeente Langedijk. Met een gemeentelijke fusie tussen Heerhugowaard en Langedijk voor de deur zijn velen benieuwd naar de mens achter de burgemeester. Haar kijk op de samenwerking en het samengaan, met name wat de cultuur betreft. Haar interesses en haar passies. René Schreuder gaat met haar in gesprek. En wat beroert Jan Hollenberg toch elke keer weer om zijn Westfriese landschap te schilderen? Lieflijk, soms in schreeuwende kleuren, zelfs abstract maar altijd met een gepassioneerde liefde. Nog zo'n verbazend talent: Martine Wolkers. Zangeres en muzikale duizendpoot. Zij is geboren en getogen in Heerhugowaard. Tijdens dit Culturele Café gaat zij zingen en doet ook een paar nummers met haar zus Linda. Zelfbenoemd taalrebel Peter Kaper draagt gedichten voor uit 'Muzespel', zijn net uitgekomen poëziebundel. En wie kent de jongedame van pas twintig lentes die een musical schreef, produceerde en in Cool zelf heeft opgevoerd? Anne Hiddinga vertelt er alles over. En over haar toekomstdromen.

Het Cultureel Café wordt georganiseerd en gepresenteerd door Annek Groot en Ingrid Koens. Belangstellenden kunnen zaterdag 29 februari vanaf 14.30 uur binnenlopen in Café Cool aan het Coolplein 1. Het programma duurt van 15.00 tot 17.00 uur. Toegang gratis. Klik hier voor meer info.

Patricia Smagge
Meer berichten