Twintigste editie Mixtream: digitaal, maar vol muziek

Cultuur
Rose Marin speelt in het Rosariumpark.
Rose Marin speelt in het Rosariumpark. (Foto: Aangeleverd)

HEERHUGOWAARD - In het voorjaar werd er een dikke streep door dit festivalseizoen gezet en ook Mixtream slaat een jaar over. Zondag 30 augustus zou de twintigste editie van het Heerhugowaardse festival plaatsvinden en om dit gedenkwaardige feit niet stilletjes voorbij te laten gaan is er een digitaal festival met dj’s en bands.

Om toch een beetje Mixtream te vieren is er door vrijwilligers hard gewerkt aan een online editie: Mixtream Festival Online wordt zondag 30 augustus op diverse kanalen uitgezonden. Kijkers krijgen optredens en interviews te zien, kunnen met elkaar chatten en deelnemen aan de popquiz waarmee ze mooie prijzen in de wacht kunnen slepen. 

“Natuurlijk is er een mooie mix van muziek”, vertellen vrijwilligers Chris Dekker, Sjoert Bakker en René Bremmers. “Singer-songwriter Rose Marin speelt op de plek waar het hoofdpodium normaal staat. Vanuit Kompleks zie je de metalband Bloid, het troubadour-gezelschap La Nique en het electro- en techno-experiment Knipøg. Natuurlijk komt er ook een hardcore DJ aan bod en net als op een gewone editie van Mixtream bepaal jij als festivalganger welke muziek je wilt horen. Bekende Heerhugowaarders als kunstenaar Johannes de Boom en wethouder John Does spreken over cultuur en Mixtream en wie wil kan meespelen met de Mixtream Popquiz. Instructies om online je antwoorden in te sturen staan binnenkort op facebook.com/mixtreamfestival

Natuurlijk gaan we er vanuit dat er in 2021 weer een écht festival is: dan vieren we dan alsnog een knallende twintigste verjaardag!”

Mixtream Festival Online is zondag 30 augustus vanaf 15.00 uur te volgen op facebook.com/mixtreamfestival en youtube.com/mixtream