Heerhugowaarder Robbie Meiboom schreef kinderboek over jeugd op Curaçao

Cultuur
Robbie Meiboom gebruikte herinneringen uit zijn jeugd als inspiratiebron voor zijn kinderboek.
Robbie Meiboom gebruikte herinneringen uit zijn jeugd als inspiratiebron voor zijn kinderboek. ((Foto: Facebook Robbie Meiboom))

HEERHUGOWAARD - Robbie Meiboom woont alweer heel wat jaren in Heerhugowaard, maar werd geboren op Curaçao waar hij tot zijn 24e jaar heeft gewoond. Zijn drie kinderen werden in Nederland geboren en waren erg benieuwd naar de verhalen van hun vader over zijn jeugd op de Nederlandse Antillen. Daar kon Robbie zo veel en enthousiast over vertellen, dat hij besloot een eigen kinderboek uit te brengen. ‘Aapie en de bananenboom’ verscheen onlangs bij Uitgeverij Boekscout.

In ‘Aapie en de bananenboom’ van Robbie Meiboom wordt de jonge lezer meegenomen in het avontuur van Aapie die zijn ouders gaat redden. Dat ‘Aapie’ is geïnspireerd op Jaco, de chimpansee waar Robbie grotendeels mee opgroeide op Curaçao en die een belangrijke rol speelde in de vele verhalen die hij aan zijn kinderen vertelde. “Behalve verhalen voor te lezen, werd mij vaak gevraagd ‘Papa, kan je ook leuke verhaaltjes verzinnen?’. Zo ontstond er een liefde voor kinderverhalen die ik zelf verzon. En dat vormde dan weer de inspiratie om mijn eerste kinderboek te schrijven.” Willem Burgert verzorgde de prachtige illustraties bij het verhaal.


Hartverwarmend

Wanneer Aapies ouders gevangen worden genomen, staat zijn wereld op zijn kop. Hoe moet dat nu verder, nu niemand voor hem kan zorgen? Algauw blijkt dat Aapie ontzettend zelfstandig is en maakt hij zelfs een plan met de andere dieren om zijn ouders te redden! In dit pakkende verhaal leren jonge lezers het belang van voor jezelf kunnen zorgen, maar ook de kracht van vriendschap door de manier waarop de dieren Aapie te hulp schieten wanneer dit nodig is. Hartverwarmend is het dan ook wanneer Oscar de neushoorn en Felix de zebra Aapie bewusteloos vinden en hem naar het ziekenhuis brengen. Hoewel het verhaal redelijk open eindigt, kan de lezer het boek toch met een voldaan gevoel sluiten. Een nieuw avontuur kan beginnen.

Aapie en de bananenboom’ van Robbie Meiboom is verkrijgbaar bij de bekende (online) verkoopadressen. ISBN: 9789464310245.

Cover van het boek.