Schrijfster Loes Riphagen in de klas op De Hasselbraam

Cultuur
De kleuters van De Hasselbraam gingen aan de slag met de tips van Loes Riphagen.
De kleuters van De Hasselbraam gingen aan de slag met de tips van Loes Riphagen. (Foto: Aangeleverd)

HEERHUGOWAARD - Schrijfster Loes Riphagen, bekend van onder meer het boek ‘Coco kan het’, kwam maandagochtend 12 april op bezoek bij de kleutergroepen van De Hasselbraam in Heerhugowaard. Vanwege de coronamaatregelen mocht ze niet echt in de klassen op bezoek komen, dus was het een digitaal bezoek. Dit maakte het er voor de kinderen niet minder leuk op, want hoe vaak heb je nou een echte schrijfster op bezoek?

Tijdens het bezoek heeft Loes Riphagen haar nieuwste boek ‘Kom mee Kees’ voorgelezen. Via het bord werden de tekeningen uit het boek getoond, terwijl Loes aan het voorlezen was. De kinderen hebben genoten van dit mooie verhaal en de prachtige tekeningen. Na het voorlezen kregen de kinderen een kijkje in het atelier van Loes en konden zij zien hoe ze de tekeningen voor haar boeken maakt. Tot slot kregen de kinderen de opdracht om zelf een kikker te gaan tekenen. Stap voor stap heeft Loes aan de kinderen verteld hoe ze dit moesten doen.


Knutselopdrachten

Nieuwsgierig geworden naar het werk van Loes Riphagen? Kijk dan eens op www.loesriphagen.nl. Hier laat zij bijvoorbeeld zien hoe zij een boek maakt en ook vind je hier verschillende knutselopdrachten, waaronder ook de opdracht die de kinderen van de Hassebraam hebben gedaan.

In navolging van dit bezoek zullen Vivian den Hollander en Manon Sikkel in mei een online bezoek brengen aan de andere groepen van De Hasselbraam.