BoekStartdag in Bibliotheek Kennemerwaard

Cultuur
De allerkleinsten staan centraal tijdens Boekstartdag.
De allerkleinsten staan centraal tijdens Boekstartdag. (Foto: Aangeleverd)

HEERHUGOWAARD - Bibliotheek Kennemerwaard viert zaterdag 19 juni de landelijke Boekstartdag! Alle kinderen van nul tot vier jaar zijn samen met hun ouders of verzorgers extra welkom om deze dag naar de bibliotheek te komen. Er worden voorleesworkshops georganiseerd en in de bibliotheken liggen media ontdekpakketten klaar om uit te proberen. Spotten jullie de Boekstartbakfiets in de stad? Maak je kindje gratis lid, ontvang het Boekstartkoffertje en doe mee met onze winactie.

Zaterdag 19 juni zal de Boekstartbakfiets in de buurt van de bibliotheken in Alkmaar Centrum en de Mare rondrijden. Let goed op of je de Boekstartbakfiets tegenkomt, want deze is gevuld met leuke hebbedingetjes. Ook kun je bij de Boekstartbakfiets de Boekstartbon krijgen waarmee je kindje (0-2 jaar) gratis lid wordt van de bibliotheek. Lever de Boekstartbon zaterdag 19 juni in bij de bibliotheek, ontvang gratis het Boekstartkoffertje én maak kans op een geweldig Boekstartpakket! Kom je de Boekstartbakfiets niet tegen maar wil je wel kans maken op het Boekstartpakket? Schrijf je kindje dan direct in bij de dichtstbijzijnde bibliotheek die zaterdag 19 juni open is. De winnaar van het Boekstartpakket wordt in week 25 bekendgemaakt.

Media ontdekpakket

Wil je meer weten over digitale voorleesmethodes of over het combineren van een voorleesboek met een educatieve app? In de bibliotheek van Alkmaar Centrum, Alkmaar de Mare, Heerhugowaard, Castricum en Bergen staat zaterdag 19 juni tijdens openingstijden het Media ontdekpakket klaar om uit te proberen én vindt je meer informatie over het gebruik van digitale prentenboeken bij kinderen van 0 tot 4 jaar.

Workshop ‘Voorlezen aan baby’s en dreumesen’

Voorlezen is leuk, intiem en leerzaam! Het versterkt de band tussen ouder en kind en is ontzettend belangrijk voor de taalontwikkeling. Maar voorlezen aan baby’s en dreumesen, hoe doe je dat? Tijdens deze workshop krijg je tips van professionals en ga je samen met je kindje en de boekjes aan de slag. Neem je kindje (0 tot 2 jaar) dus gezellig mee. Deze leuke en interessante voorleesworkshop wordt 19 juni gegeven in de bibliotheken in Castricum, Alkmaar centrum en Alkmaar De Mare van 11.00 tot 12.00 uur. Aanmelden voor de workshop is noodzakelijk en kan via www.bknw.nl/agenda.