Hugo Boys toch naar ruime winst

'T VELD - De ingrediënten voor een lekkere pot voetbal waren aanwezig, maar zowel VZV als Hugo Boys maakten er in de eerste helft een zomeravondpotje van: weinig strijdlust en ook weinig diepgang in het spel. VZV (laatste in 4B) was niet bij machte en Hugo Boys bleef het eerste half uur de bal een beetje rondspelen in de achterhoede en op het middenveld.
Pas in de veertigste minuut werd Hugo Boys écht gevaarlijk. Jos Rendering ontving een diepe bal en ging alleen af op keeper Lukas. Die wist zijn inzet nog te keren, maar in de rebound tikte Bo Groen de 0-1 binnen. Een paar minuten later was het weer Rendering die een mooie pass van Jesper Hoogland ontving en nu zelf bekwaam afrondde: 0-2. De tweede helft liet een fanatieker VZV zien. Ze voelden wellicht dat er iets te halen viel en in de 48e minuut was het zover. Een foutje van keeper Beers werd afgestraft door Kevin Weel: 1-2. Deze aansluitingstreffer gaf VZV hoop. Een afstandsschot van VZV werd net overgetikt door keeper Beers. Een belangrijke redding, want een gelijke stand had VZV ongetwijfeld vleugels gegeven.
De hoop op meer werd in de 72e minuut de grond ingeboord door spits Thijs Wolkers. Nét voor zijn wissel met de goed invallende Bart Zuurbier, tikte hij de 1-3 binnen. De ban was gebroken. Hugo Boys speelde ineens een stuk frivoler en in een rap tempo volgden de goals van Bob de Wit, Bo Groen en nogmaals De Wit. De 1-6 eindstand was geflatteerd, maar niemand in De Noord maalde daarom.