Waardse ballerina's dansen mee met The Royal Moscow Ballet

  Nieuws
Zestien leerlingen van Balletschool Heerhugowaard dansen zondag 17 maart mee met The Royal Moscow Ballet in Cool. (aangeleverde foto)
Zestien leerlingen van Balletschool Heerhugowaard dansen zondag 17 maart mee met The Royal Moscow Ballet in Cool. (aangeleverde foto) (rodi.nl)

HEERHUGOWAARD - In maart komt een van 's werelds meest gerespecteerde balletgezelschappen, The Royal Moscow Ballet, naar Nederland voor een tour langs de theaters. Zaterdag 17 maart brengt het gezelschap, samen met zestien geselecteerde leerlingen van Balletschool Heerhugowaard, Tsjaikovski's 'The Sleeping Beauty' (Doornroosje) op het toneel van Cool kunst en cultuur. Een klassiek verhaal over liefde en onschuld, mysterie en magie.
De voorstelling kenmerkt zich door sierlijke choreografie en prachtige arrangementen van Marius Petipa en Anatoly Emelianov. Emelianov, tevens eerste solist van de voorstelling, is een gelauwerde choreograaf die wordt geroemd om zijn bijdrage aan de Russische cultuur. Dankzij de adembenemende kostuums en levendige decors wordt de sprookjesachtige wereld voor uw ogen tot leven gebracht.

Droom werkelijkheid

Mening ballet leerling droomt ervan om ooit in een groot ballet mee te mogen dansen. Die droom is werkelijkheid geworden voor maar liefst zestien leerlingen van Balletschool Heerhugowaard. Dinsdag 6 februari heeft de Russische danseres Ekaterina Uksusnikova een masterclass gegeven aan een groep leerlingen van de balletschool. Vervolgens zijn zestien leerlingen uitgekozen die mee mogen dansen in de tweede acte tijdens de voorstelling in Cool. De komende weken zullen de leerlingen hun dans verder perfectioneren, zodat ze straks volop kunnen schitteren op het podium naast de professionele dansers.
Benieuwd naar het klassieke balletsprookje door het internationale balletgezelschap én de leerlingen van Balletschool Heerhugowaard? De laatste kaarten voor 'The Sleeping Beauty' zijn verkrijgbaar via www.coolkunstencultuur.nl of bij de servicebalie van Cool.

Meer berichten