Halve ton voor evenementen Stadshart

  Nieuws
Afgelopen jaar vond Klassiek op het Plein voor de eerste keer plaats, met veel succes. (foto Richard Rood/ archief)
Afgelopen jaar vond Klassiek op het Plein voor de eerste keer plaats, met veel succes. (foto Richard Rood/ archief) (rodi.nl)

HEERHUGOWAARD - Het college van burgemeester en wethouders heeft voor 2018 het zogeheten Aanjaagbudget Stadshart (50.000 euro) toegekend aan zes evenementen in het Stadshart. Het gaat om het nieuwe evenement Popweekend, de Zomertoer, het Route 65 festival, Klassiek op het Plein, de feestelijke heropening van Middenwaard die samenvalt met tien jaar Cool en het Coolpleinfestival, en Hartje Winter
Popweekend Heerhugowaard is een nieuw initiatief van de ondernemers Ad Molenaar, Remco de Boer en vrijwilliger André Gonggrijp en Jacco Bleeker van Bleeker Events, dat gepland staat voor vrijdag 25 en zaterdag 26 mei. De artiesten die langskomen zijn onder anderen The Dirty Daddies, een coverband, dj-duo Wipneus en Pim, 2 Brothers on the 4th Floor en diverse lokale dj's. Dit evenement krijgt een bijdrage van 8.500 euro.
De Zomertoer, zaterdag 14 en zondag 15 juli, is een gratis Nederlandstalig muziekevenement dat dit jaar voor de zevende keer gehouden wordt in Heerhugowaard. Hiervoor is een bedrag van 2.500 euro gereserveerd.

Meer 'traffic'


Vanuit Cool kunst en cultuur worden diverse evenementen ontplooid. Zaterdag 28 juli is er voor de eerste keer Route 65: Het Festival. Route 65 is een al bestaande culturele activiteit in Cool voor 65-plussers. Mensen komen bij elkaar rond een thema - vaak een land - en kunnen zich aanmelden voor diverse activiteiten rond dat thema. In een festivalsetting kan het aantal locaties worden uitgebreid, waardoor er letterlijk meer traffic in het Stadshart ontstaat. Door activiteiten te organiseren in en om Cool, in de Bibliotheek en in de Kunstkerk, hoopt Cool zoveel mogelijk levendigheid in het Stadshart te brengen. Dit initiatief ontvangt 7.000 euro uit het Aanjaagfonds.
Cool is tevens initiator van Klassiek op het Plein, dat voor het tweede jaar georganiseerd wordt en bestaat uit een serie van vier klassieke muziekconcerten op het Coolplein op vier zomerse zaterdagmiddagen. De concerten zijn gratis toegankelijk. Klassiek op het Plein ontvangt 7.000 euro.

Spectaculair weekend


In het weekend van 14 tot en met 16 september staan het Stads- en Coolplein bol van de activiteiten. Middenwaard heropent na een grote verbouwing en renovatie en organiseert de Dealdagen. Tegelijkertijd viert Cool kunst en cultuur zijn tiende verjaardag én wordt het cultureel seizoen afgetrapt met de zevende editie van het Coolpleinfestival. Voor dit feestelijke weekend reserveert de gemeente 7.500 euro.
In de laatste weken van het jaar - van zaterdag 8 december tot en met zondag 6 januari - is er ten slotte het evenement Hartje Winter met de overdekte ijsbaan op het Stadsplein. De gemeentelijke bijdrage aan dit evenement bedraagt 17.500 euro.

Meer berichten