Kinderkoggenfonds: kansen voor álle kinderen

  Nieuws

KOGGENLAND - Kleding kopen, nieuwe schoolspullen kopen, lidmaatschap van een vereniging, trakteren bij een verjaardag. Voor veel kinderen is dit heel gewoon, maar helaas geldt dit niet voor iedereen. Er zijn ook kinderen die in armoede opgroeien. De gemeente Koggenland heeft een speciaal 'Kinderkoggenfonds' om ervoor te zorgen dat álle kinderen kunnen meedoen. Dit fonds bestaat uit een jaarlijks extraatje aan tegoedbonnen ter waarde van € 150,- en een budget voor maatwerk. Tegoedbonnen kunnen tot 1 mei worden aangevraagd.
Wethouder Caroline van de Pol: ,,Halverwege 2017 hebben we het Kinderkoggenfonds opgericht en toen hebben we direct ruim 150 kinderen iets extra’s kunnen geven. Vaak hebben de ouders of opvoeders van deze kinderen een laag inkomen of krijgen ze een uitkering. Die kinderen kunnen soms niet meedoen aan een sport, hun verjaardag vieren of hebben geen goede fiets. Met dit fonds kunnen we deze kinderen helpen, zodat ook deze kinderen mee kunnen doen in onze maatschappij."
Het Kinderkoggenfonds is bedoeld voor alle kinderen tussen de nul en achttien jaar, woonachtig in de gemeente Koggenland, die opgroeien in gezinnen met een laag inkomen en weinig vermogen (kijk voor de exacte richtlijnen op www.koggenland.nl). Het fonds is er ook voor kinderen die opgroeien in een huishouden waar door omstandigheden het inkomen niet voorhanden is, bijvoorbeeld doordat het huishouden verwikkeld is in een schuldhulpverleningstraject.

Maatwerk het hele jaar door

Om voor het Kinderkoggenfonds in aanmerking te komen kan men een aanvraagformulier en de daarbij behorende bewijsstukken inleveren of opsturen naar het Zorgteam Koggenland. De tegoedbonnen kunnen tot 1 mei worden aangevraagd bij het Zorgteam Koggenland, de maatwerkbijdrage het gehele jaar door. Aanvraagformulieren zijn te vinden op www.koggenland.nl/kinderkoggenfonds, of neem contact op met het Zorgteam Koggenland via 0229-548370.

Meer berichten
 

Fotoseries