Jeugdig Reiger Boys levert ware teamprestatie

Nieuws
(foto Diane van den Broek - DP Sportfotografie)
(foto Diane van den Broek - DP Sportfotografie) rodi.nl

HEERHUGOWAARD - Met een zeer jeugdig team hebben de zaalvoetbalvrouwen van Reiger Boys vrijdagavond 2 maart een ware teamprestatie geleverd door de nummer twee in de stand, vv Pernis, met een 4-2 nederlaag huiswaarts te sturen. De talenten van trainer/coach Niña George-Koek waren van meet af aan de betere ploeg en werden daar terecht voor beloond.
Vooraf werd Pernis gevreesd als een geduchte tegenstander, maar vrijdagavond bleek de ploeg van Sharon van Zadelhoff niet opgewassen tegen het jonge Reiger Boys. Na een aftastend begin nam de thuisploeg het heft in handen, wat resulteerde in een drietal kansen op rij voor Zoyla Barendse, Laïs Boes en Judine Castricum. Het geluk ontbrak echter nog en met Bianca Troost heeft Pernis wellicht de beste keepster van Nederland. Met nog zes minuten op de klok werd de ban echter wel gebroken en nu was het wel raak voor Boes, na een voorzet van Hannah Flapper. Uit een spaarzame combinatie van de gasten kon Jennifer Oliveira even later gelijk maken, maar op slag van rust bracht Chantal Hendriksen de bal voor en kon Fabienne Rood de terechte 2-1 binnen tikken.
Na de pauze liet Reiger Boys het initiatief even aan de gasten, die echter weinig deden met het balbezit, tot ontsteltenis van coach Van Zadelhoff. De thuisploeg, waar Michelle Knopp een verdienstelijk debuut maakte, bleef kalm en sloeg keihard toe op de momenten dat het moest. Met een afstandsschot zorgde Judine Castricum voor de 3-1 en even later bracht Hendriksen Judith de Bruijn in stelling, die voor de vierde Heerhugowaardse treffer zorgde. Dat Suzanne Bakker vlak voor tijd nog de 4-2 maakte was slechts voor de eer, want aan de zege voor Reiger Boys viel deze avond niets af te dingen. ,,Het blijft zo ongemeen spannend", aldus Kool. ,,We staan slechts vier punten voor op een nacompetitieplaats, maar ook maar vier punten achter op een plek die recht geeft op de play-offs".
Vrijdag 9 maart speelt Reiger Boys opnieuw thuis in de Noord-Hollandse derby tegen Hovocubo. Deze wedstrijd begint om 20.30 uur in Sporthal Waardergolf.