- Open doekEen stad om trots op te zijn

  Nieuws
(aangeleverde foto)
(aangeleverde foto) (rodi.nl)

Een kleine jongen uit onze stad is ziek, heel erg ziek. Op een koude zondagmiddag in februari stond ineens de Brandweer Heerhugowaard met een enorme rode wagen voor zijn deur. Samen met zijn familieleden mocht de knul instappen. Ze scheurden naar het Coolplein, waar omstanders verschrikt omkeken en zich afvroegen wat er loos was. Medewerkers van stichting Lach voor een Dag vingen de gasten met enthousiasme op. De zieke knaap werd omgekleed tot een stoere brandweerman. Er werd fris gedronken en feest gevierd. Daarna volgden een bezoek aan de voorstelling 'Brandweerman Sam redt het circus' en een meet & greet met de cast. Na afloop werd er gesmikkeld van poffertjes. Ik keek van een afstand toe, was blij dat Cool zijn steentje kon bijdragen aan deze onbezorgde dag. En bovenal was ik trots op hoe we dit soort dingen doen in deze stad.
'In het noorden, hoog op Hollands zolder, wordt een stip steeds groter op de kaart', schreef Jan Tamis in zijn ballade voor Heerhugowaard. De stad is inmiddels gegroeid tot 54.000 inwoners. Als een nieuwkomer het stadshart van de gemeente binnenkomt, zal hij ontdekken dat je overdag uitgebreid kunt winkelen in Middenwaard, dat er aan de boulevard heerlijke restaurants zijn en dat je ’s avonds naar de bioscoop kunt gaan of naar het theater. Kortom, je kunt je als buitenstaander prima vermaken in Heerhugowaard. Een stad die weet te groeien, zonder daarbij de gastvrijheid en de zorg voor zieke jongetjes en voor elkaar uit het oog te verliezen, dat is een groeidiamant om trots op te zijn.
Hans Lebouille is directeur van Cool kunst en cultuur, het levendige en gastvrije cultuurhuis (theater & muziek- en kunstencentrum) van en voor alle inwoners van Heerhugowaard en omstreken. In ‘Open doek’ verhaalt hij maandelijks in het Heerhugowaards Nieuwsblad over culturele gebeurtenissen bij Cool of elders in de stad. Reageren? Dat kan via hans@coolkunstencultuur.nl.

Meer berichten