Landelijke primeur voor Kids with Attitude

  Nieuws
De cast van Abeltje met componist Gert-Jan van der Kamp, scenarist en regisseur Ruben Rijnveld en Choreografe Denise Gähler. (foto Charlotte Tromp/ Bureau NU)
De cast van Abeltje met componist Gert-Jan van der Kamp, scenarist en regisseur Ruben Rijnveld en Choreografe Denise Gähler. (foto Charlotte Tromp/ Bureau NU) (rodi.nl)

HEERHUGOWAARD - Er was al een boek en een film maar er is nog nooit een Abeltje Musical geweest in Nederland. Tot nu. Het heeft even wat voeten in de aarde gehad, maar uiteindelijk was er goedkeuring van uitgeverij Querido en Wombat bv: de Heerhugowaardse kindertheaterschool Kids with Attitude heeft de eer de eerste Abeltje Musical op de planken te brengen.
Het script, van de hand van Ruben Rijnveld, is gelezen, van commentaar voorzien en goedgekeurd door Flip van Duijn, de zoon van Annie MG Schmidt. Muziek wordt gecomponeerd door Gert Jan van der Kamp en choreografie en staging wordt verzorgd door Denise Gahler. 'Abeltje de Musical' is in juni 2019 in theater De Beun in Heiloo te zien.
Lucas Lasonder vertolkt de rol van Abeltje, Ronja Kalkman speelt zijn vriendinnetje Laura en Sam Kaat en Sil van der Kamp spelen om beurten de rol van Juanito/Johnny. Naast de vaste kindercast bestaat de volwassenen cast uit onder anderen Mathijs Kuijper (Jozias Tump) en Diana Vermeulen (Juf Marie Klaterhoen). De overige volwassen rollen worden in de aankomende maanden gecast.
Kindertheaterschool Kids with Attitude is theaterrecensent Dennis Philipi zeer dankbaar voor zijn inspirerend dramaturgisch advies!

Meer berichten