Bestuur Recreatievoetbal luidt noodklok - Voortbestaan zaalcompetitie in gevaar zonder nieuwe bestuurders
  Nieuws

Vlnr. Catharinus Dijkstra (pr-medewerker stichting Recreatiezaalvoetbal), Richard van Avezaath, Gareth Jenkins (beiden zaaldienst) en scheidsrechter Michel Ros. (foto Richard Rood)
Vlnr. Catharinus Dijkstra (pr-medewerker stichting Recreatiezaalvoetbal), Richard van Avezaath, Gareth Jenkins (beiden zaaldienst) en scheidsrechter Michel Ros. (foto Richard Rood) (rodi.nl)

HEERHUGOWAARD - Het is een vertrouwd beeld in de Deimoshal. Voetballende vaders in een team met hun zonen, vriendenteams, collega’s die een balletje in competitieverband met elkaar spelen. Het recreatiezaalvoetbal is immers een begrip in Heerhugowaard.
Ooit begonnen in de toenmalige sporthal De Horst is het Recreatiezaalvoetbal Heerhugowaard aan zijn 33e seizoen bezig. De Horst heeft plaatsgemaakt voor de Waardergolf, de Deimoshal is nog steeds de locatie voor de vele wedstrijden die wekelijks gespeeld worden. Zo ook deze eerste woensdag in maart. Terwijl de teams van De Heertjes en Fietsvoordeelshop.nl hun best doen in de A-poule, heeft Catharinus Dijkstra andere zorgen. Het is niet ondenkbaar dat dit seizoen wel eens het laatste kan zijn. De nood is namelijk vrij hoog bij het bestuur van de Stichting Recreatiezaalvoetbal. Catharinus is één van de bestuursleden die niet voor het eerst de noodklok luidt: ,,Eerdere 'noodkreten' van onze kant hebben nog niet tot resultaat geleid. We zijn echt op zoek naar nieuwe bestuurders. Vinden we voor 1 mei geen collega-bestuursleden, dan ziet het huidige bestuur zich genoodzaakt al haar taken neer te leggen."

Schok


In de praktijk kan dat betekenen er volgend seizoen geen competitie meer zal worden georganiseerd door het huidige bestuur. En dat zou voor voetbalminnend Heerhugowaard een schok zijn. Ga maar na; de eerste wedstrijden werden al in 1985 georganiseerd, duizenden voetballers hebben ooit een balletje getrapt in deze succesvolle competitie. Clubs als Chelsea, Kieskeurig, TOP, Renses Auto’s en Reigersdaal gaven het Recreatievoetbal in de jaren tachtig al kleur, de teams zijn nu nóg actief. Catharinus: ,,Dit jaar doen er 48 teams mee met in totaal honderden spelers. We zijn ervan overtuigd dat er toch wel een aantal mensen bijzitten die een bestuursfunctie willen uitoefenen."

Vacatures


Het gaat voorlopig om drie vacatures die ingevuld moeten worden. Een (wedstrijd)secretaris, een scheidsrechtercoördinator en een officialcoördinator zijn nodig. Een nieuwe penningmeester is inmiddels gevonden. ,,We hebben nu al een aantal mensen die binnen het bestuur dubbele taken uitvoeren. Daarnaast gaan er mensen stoppen. Allemaal met goede redenen. Niet omdat het niet meer leuk zou zijn. Sommigen zijn meer dan twintig jaar actief", aldus Catharinus, die de pr-man is van de stichting. ,,Het huidige bestuur is onder leiding van voorzitter Ronald Eeken superenthousiast. Maar je hebt voor een goede gang van zaken wel wat meer mensen nodig dan het aantal dat straks overblijft."

Profielschetsen


Op de fraaie website van de stichting staan profielschetsen van de drie functies. Over een eventueel aangepaste invulling van de functies valt altijd te praten, zo laat Catharinus weten. ,,Alle hulp is welkom. Iemand hoeft niet per se een binding te hebben met zaalvoetbal. Wie bijvoorbeeld goed is in cijfers, of taalkundig goed uit de voeten kan, is welkom om te reageren. We kunnen ons niet voorstellen dat het niet gaat lukken. Maar we zijn wel duidelijk met de huidige groep enthousiastelingen: 'Zonder vrijwilligers geen bestuur en zonder bestuur geen recreatiezaalvoetbal'."
Het bestuur wil vóór 1 mei de groep aanvullen met mensen die bruisen van energie en hun kwaliteiten graag willen delen. Wie interesse heeft en de Stichting Recreatiezaalvoetbal wil helpen kan kijken op www.recreatievoetbal.nl of mailen naar sec@recreatievoetbal.nl. (WH)

Meer berichten