Eindelijk eerste paal voor nieuw Huygens College

  Nieuws
De heren Dickhoff (l) en Gase verzorgden de officiële handeling. (foto Richard Rood)
De heren Dickhoff (l) en Gase verzorgden de officiële handeling. (foto Richard Rood) (rodi.nl)

HEERHUGOWAARD - Eindelijk is woensdagmiddag 14 maart de langverwachte eerste paal van het nieuwe Huygens College de grond ingegaan. Wethouder Leo Dickhoff van de gemeente Heerhugowaard en Ronald Gase, voorzitter van het schoolbestuur, verzorgden de officiële handeling.
Het nieuwe schoolgebouw wordt helemaal van deze tijd; een modern, duurzaam en licht gebouw met twee aula's en een groen en gezellig schoolplein. Het pand zal bestaan uit drie verdiepingen. Behalve voor reguliere lokalen komt er veel ruimte voor individuele studieplekken. De lokalen zijn per vakgroep gegroepeerd: gymlokalen, creatieve vakken, zaakvakken, talen en science krijgen allemaal hun eigen plek in het gebouw. Belangrijk is ook dat er een plezierig en gezond binnenklimaat wordt gerealiseerd. Voor de kleuren aan zowel de buiten- als binnenzijde van het pand heeft de architect zich laten inspireren door het West-Friese landschap.
De nieuwbouw van het Huygens College was een meerjarenplan dat al jaren hoog op het wensenlijstje stond van gemeenteraad en college. Het pand waar de school nu nog zit, aan de Bergmolen, is ernstig aan vervanging toe. Grote boosdoener is de betonrot die de vloer op de begane grond heeft aangetast. Maar ook andere aspecten voldoen niet meer aan de eisen van deze tijd. Het nieuwe pand komt naast het oude en staat met zijn 'rug' richting de Zuidtangent. Tijdens de bouw kunnen de scholieren en het personeel gewoon gebruik blijven maken van het oude gebouw, dat pas later gesloopt zal worden.
De kosten van de nieuwbouw bedragen in totaal 12,6 miljoen euro. Het overgrote deel van dat bedrag wordt geleend bij het Rijk; de rest komt voor rekening van het schoolbestuur en de gemeente. Het pand wordt gebouwd door Bouwgroep Dijkstra Draisma en de planning is dat het aan het begin van het schooljaar 2019-2020 in gebruik kan worden genomen.

Meer berichten