Koers voor sportieve dorpelingen bij Wielerronde Obdam - Aparte wedstrijd voor vrouwen vanwege veertigjarig jub

  Nieuws
(foto A3 Obdam)
(foto A3 Obdam) (rodi.nl)

OBDAM - Wielerliefhebbers opgelet; net als voorgaande jaren wordt zondag 8 juli, tijdens de Wielerronde van Obdam, het onderdeel sportieve dorpelingen weer verreden. Vanwege het veertigjarig jubileum van de wielerronde kunnen wielrenners die in een straal van 25 kilometer van Obdam wonen, of een connectie hebben met een vereniging of bedrijf in datzelfde gebied, ook aan dit evenement meedoen. Deelnemers mogen niet in het bezit zijn van een licentie van de KNWU, tenzij dit de basislicentie is.
In het kader van het lustrum staat er tevens een aparte wedstrijd voor vrouwen op het programma. Om de dameskoers te kunnen verrijden dienen er minimaal vijftien deelneemsters aan de start te staan. Dit aantal dient vóór 1 mei 2018 bereikt te zijn. Wacht dus niet te lang met aanmelden. De starttijd is - afhankelijk van het aantal deelnemers - om 14.15 uur óf tegelijk met de heren om 11.45 uur.
Het aantal deelnemers aan de mannenkoers is beperkt tot zestig deelnemers. Meedoen is alleen bij voorinschrijving mogelijk, waarbij de volgorde van de datum van binnenkomst van de aanmelding bepalend is. Dit jaar wordt wederom, net als bij de amateurs, gereden met transponders om zo de positie van de renners tijdens de wedstrijd goed in de gaten te houden. Het inschrijfgeld bedraagt € 8,- en dient te worden voldaan bij het afhalen van het rugnummer en de transponder op de dag zelf. Meedoen is op eigen risico en een helm dragen is verplicht. Racefietsen dienen te zijn voorzien van een normaal wielrenstuur, zonder bar-ends, triatlon- of tijdritstuur, tasjes, fietspompen en andere toevoegingen.
Meer weten of aanmelden? Kijk op www.wielerrondeobdam.nl of mail naar info@wielerrondeobdam.nl.

Meer berichten