Leerlingen Hasselbraam delen plan tegen waterverspilling

  Nieuws
De leerlingen van de Hasselbraam staan te popelen om hun bevindingen te delen met de politici. (aangeleverde foto)
De leerlingen van de Hasselbraam staan te popelen om hun bevindingen te delen met de politici. (aangeleverde foto) (rodi.nl)

HEERHUGOWAARD - Basisschool De Hasselbraam denkt aan de toekomst. Daarom heeft een delegatie van de school dinsdagavond 10 april in het gemeentehuis een presentatie gegeven voor de raadscommissie Stad en Ruimte.
Een groep kinderen uit de groepen 7 en 8 had meegedaan met de Lego-League, waarbij ze de prijs voor beste samenwerking wonnen. De opdracht was om een robot te programmeren en een parcours af te leggen met opdrachten. Daarnaast was er een project met als thema 'Water', waarbij de kinderen onderzochten hoeveel water er op school verbruikt wordt. Hoeveel water wordt er bijvoorbeeld per week, maand of jaar door het toilet gespoeld? Heel veel, zo bleek: zo'n 780.000 liter schoon drinkwater. En dat terwijl er veel gebieden op de wereld zijn waar geen schoon drinkwater is...
De kinderen zochten uit of die verspilling niet kan worden tegengegaan en ontdekten dat er alleen al op de school en het schoolplein genoeg regen valt om de toiletten mee door te spoelen. Vervolgens werd uitgezocht hoe het regenwater kan worden opvangen en wat de kosten van zo’n systeem zijn. Ze vertelden hun bevindingen aan de leden van de raadscommissie, in de hoop dat zij hier verder mee aan de slag gaan. ,,Het kan niet zo zijn dat wij ons kostbare drinkwater door het toilet blijven spoelen, terwijl het alternatief redelijk simpel is", aldus Emma, Lorenzo, Esmee, Dinand, Tim, Thomas, Stan en Wiktor.
Na hun optreden kregen ze een welverdiend applaus van de aanwezigen. Wordt vast vervolgd!

Meer berichten