Gevarieerd Cultureel CaféCool

  Nieuws
Anna en Irma sluiten deze editie van Cultureel Café Cool af. (aangeleverde foto)
Anna en Irma sluiten deze editie van Cultureel Café Cool af. (aangeleverde foto) (rodi.nl)

HEERHUGOWAARD - Café Cool opent zaterdag 21 april zijn deuren voor een middag vol kunst en cultuur op z’n Heerhugowaards. Vanaf 15.30 uur is het een komen en gaan van gasten die iets betekenen in de wereld van de literatuur, schilderkunst, muziek en poëzie.
Aan tafel komt interim-burgemeester Bert Blase, die behalve politicus ook schrijver is. René Schreuder praat met hem over zijn meest recente boek, 'Het verhaal van de wereld'. Daarnaast schuiven aan de winnaars van de Cultureel Café Dichtwedstrijd, met als thema 'Cultuur is mensenwerk'. Hun namen worden bekendgemaakt door Theo Olthuis, die bekend is als liedjesschrijver van onder meer tv-programma's als 'Sesamstraat', 'Klokhuis' en 'Koekeloere' en samenwerkte met Herman van Veen. De gedichten worden afgewisseld met harpspel van de pas twaalfjarige Bibi Overbeek.
Ook beeldend kunstenaar Sietse Wiersma komt langs. Sietse vertelt aan de hand van zijn landschapsschilderijen over zijn werk en de technieken die hij toepast. Kunstkerk Heerhugowaard presenteert drie schilderijen van uiteenlopende kunstenaars. De muzikale moeder en dochter Anna en Irma besluiten het programma van dit Cultureel Caf, dat gepresenteerd en samengesteld wordt door Annek Groot en Ingrid Koens.
Entree is gratis. De deuren van Café Cool gaan open om 15.00 uur.

Meer berichten