Heerhugowaard CityRun in beeld - Hardloopevent voor het goede doel daverend succes

  Nieuws
Heerhugowaard CityRun in beeld<br /><span class="chapeau">Hardloopevent voor het goede doel daverend succes</span>
Heerhugowaard CityRun in beeld<br /><span class="chapeau">Hardloopevent voor het goede doel daverend succes</span> (rodi.nl)

HEERHUGOWAARD – De vierde editie van de Heerhugowaard CityRun by Night was een groot succes. Met ruim drieduizend deelnemers kon organisator JCI Heerhugowaard tevreden terugkijken. Deelnemers konden zich inschrijven voor de vijf of de tien kilometer. Daarnaast was er een KidsRun, mede mogelijk gemaakt door kinderopvangorganisatie Blosse, over 600 of 1.100 meter. Vele enthousiaste kinderen waagden zich aan de hardloopwedstrijd door het hart van Heerhugowaard.
Om de lopers te motiveren was dit jaar voor flink wat muzikaal en visueel spektakel gezorgd. Nieuw was dat niet alleen op het Cool- en Stadsplein activiteit was, maar dat ook langs de route dj's en bands stonden om de deelnemers op sfeervolle wijze op te zwepen tot een mooie prestatie. Dat bleek een gouden greep, want er werden scherpe tijden op de klokken gebracht. De winnaar op de tien kilometer bij de mannen werd Vincent Hazeleger met 31:30 minuten; Manon Kruijver was de rapste bij de vrouwen. De vijf kilometer werd gewonnen door Jeff Tesselaar met 18:07 minuten; de snelste vrouw, Noor Kuilboer, bleef eveneens onder de twintig minuten. Maar ook voor minder rappe deelnemers was het evenement één groot feest.
Organisator JCI Heerhugowaard kan tevreden terugkijken. Het evenement verliep vlekkeloos dankzij de hand- en spandiensten van ruim honderd vrijwilligers. De opbrengst van de Heerhugowaard CityRun - dit jaar ruim tienduizend euro - wordt geschonken aan een tweetal lokale goede doelen: buitenlevenproject Het Erf van Esdégé Reigersdaal en stichting Present.
Kijk voor meer foto's van Rodi Media-fotograaf Vincent de Vries op www.rodi.nl.

Meer berichten