Vrijwilligers bedienen sluis en brug Rustenburg

  Nieuws

RUSTENBURG - Vrijwilligers van Recreatieschap West-Friesland trapten onlangs samen met wethouder Caroline van de Pol van Koggenland het nieuwe vaarseizoen af. Net als vorig jaar bedienen de vrijwilligers de komende maanden de sluis en brug bij Rustenburg.
Vorige zomer startte hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier samen met het Recreatieschap een proef om de sluis en brug bij Rustenburg doordeweeks te laten bedienen door vrijwilligers. De vrijwilligers volgden hiervoor bij de gemeente Koggenland de opleiding tot sluis- en brugwachter en hebben het vereiste BHV-diploma gehaald. De sluis was voorheen alleen in het weekend geopend. Door de ruimere openstelling maken vooral veel recreatievaarders gebruik van de sluis in de route naar Opmeer en Verlaat. Op grond van de goede ervaringen is besloten ook dit jaar de sluis en brug doordeweeks door de vrijwilligers te laten bedienen.

Vaarroute in sloepennetwerk

De vaarroute Rustenburg-Verlaat maakt deel uit van het sloepennetwerk. Er is door verschillende partijen hard gewerkt aan de ontwikkeling van een sloepennetwerk. Zaterdag 2 juni vindt hiervan de officiële opening plaats. Het sloepennetwerk is niet alleen aangelegd voor de inwoners van de aanliggende gebieden met een eigen bootje; ook liefhebbers die een bootje gaan huren en toeristen moeten worden verleid om naar het prachtige waterrijke Holland boven Amsterdam te komen en hier te verblijven.

Meer berichten