Succesvolle boring onder Westtangent door - Warmtenet Heerhugowaard vervolgt zijn weg

  Nieuws
De geleverde groene warmte via het warmtenet levert een verduurzaming op voor de gehele gemeente Heerhugowaard. (Foto: Marc Dorleijn)
De geleverde groene warmte via het warmtenet levert een verduurzaming op voor de gehele gemeente Heerhugowaard. (Foto: Marc Dorleijn) (rodi.nl)

HEERHUGOWAARD - Twee uur, 200 meter lang en 13 meter diep; afgelopen week zijn er twee warmteleidingen succesvol onder de Westtangent doorgetrokken. Daarmee kan het warmtenet zijn weg vervolgen richting het glastuingebied Alton in Heerhugowaard Noord.
Zorgvuldige afstemming en uiterste precisie waren vereist voor het boren van de doorgang onder de Westtangent. Een boring wordt gefaseerd uitgevoerd: allereerst een testboring, verruimen van het boorgat tot de juiste diameter en vervolgens het intrekken van de leidingen. Het technische hoogstandje levert bijzondere beelden op. Benieuwd naar het resultaat? Bekijk dan dit video-item: https://youtu.be/yVWr1LkYMxo

Verduurzaming van gemeente Heerhugowaard

De geleverde groene warmte via het warmtenet levert een verduurzaming op voor de gehele gemeente Heerhugowaard. Naast de glastuinbouw in Heerhugowaard Noord kunnen ook woningen, kantoren, bedrijfspanden en andere voorzieningen de komende jaren op het warmtenet worden aangesloten.
Warmtenet regio Alkmaar

Het warmtenet is een ondergronds leidingnet dat warmte verspreidt om woningen en bedrijven te verwarmen. In 2017 werd ruim 11 km van het warmtenet in Alkmaar, Langedijk en Heerhugowaard aangelegd. De totale lengte van het warmtenet in deze regio wordt hiermee 31 km. De warmte komt vrij bij de verbranding van afvalhout in de bio-energiecentrale van HVC aan de Jadestraat in Alkmaar. Met de aansluiting van het warmtenet op de bio-energiecentrale is het warmtenet regio Alkmaar het meest duurzame warmtenet van Nederland. HVC draagt met het warmtenet bij aan de vergroening van de aandeelhoudende gemeenten en waterschappen.

Meer berichten