Koningsdag 't Kruis: festijn op de ijsbaan

  Nieuws
(foto Shutterstock)
(foto Shutterstock) (rodi.nl)

HEERHUGOWAARD-'t KRUIS - Koningsdag wordt net als voorgaande jaren een groot festijn op de ijsbaan in Heerhugowaard-'t Kruis. Het Oranjecomité heeft mede dankzij een bijdrage uit het Leefbaarheidsfonds van de gemeente een geweldig programma in elkaar kunnen zetten. Alle activiteiten vinden in de middag plaats. Vanaf 13.00 uur kan iedereen gratis meedoen aan een wandel-/speurtocht van een klein uurtje. Onderweg moet er flink gepuzzeld worden. Bij terugkomst op de ijsbaan ontvangen deelnemers een leuke attentie.
De activiteiten op de ijsbaan starten omstreeks 13.30 uur. Dit jaar wordt de hoofdactiviteit verzorgd door de brandweer van Heerhugowaard. Ooit weleens in een échte brandweerauto gereden? Er is een grote stormbaan van maar liefst 21 meter! Ook is er een clown, kunnen kinderen geschminkt worden en zijn er diverse spellen te doen. Wat te denken van een Bungeespel, een Formule 1-spiraal of een dartbord van twee meter hoog? Als de kinderen een rondje op de pony rijden kunnen hun ouders een drankje drinken in de tent. Ook bij regenachtig weer is er voldoende te doen, omdat er gebruik gemaakt wordt van grote partytenten.
Om 16.00 uur gooit burgemeester Bert Blase de eerste knuppel, als start van het traditionele katknuppelen. Nog nooit gedaan? Eens moet de eerste keer zijn! Deelname vanaf achttien jaar. Gedurende de hele middag wordt de catering verzorgd door Cirkus Steak & Restaurant. Om 18.00 uur loopt het het festijn af. Wie dan nog lekker wil eten, kan zo aanschuiven bij Cirkus of is welkom in snackbar Salto.

Meer berichten