Unieke open padeldag in de regio

  Nieuws

REGIO - Een uniek evenement in de regio staat zaterdag 28 april op het programma. Op deze dag houden alle padel- en tennisverenigingen in Noord-Holland met een padelbaan, een open padeldag.
Iedereen kan op deze dag actief kennismaken met padel. Padel is een combinatie van tennis, squash en beachbal en is met name in Spanje mega populair. Daar is het sport nummer twee na voetbal. Het laatste jaar maakt padel ook in Europa en zeker in Nederland een grote vlucht. In Nederland zijn er inmiddels al zo’n honderd banen waarop deze steeds populairder wordende sport beoefend kan worden. Ook Noord-Holland telt inmiddels elf plekken waar padel gespeeld kan worden. Al deze locaties zijn op 28 april open voor een actieve kennismaking.

Gratis kennismaken

De open padeldag begint op alle verenigingen om 13.00 uur en vanaf dat moment kan iedereen gratis actief kennismaken met padel. Er zijn trainers en ervaren spelers aanwezig om alle facetten van het spel uit te leggen. Onder alle deelnemers wordt per locatie een padelclinic voor vier personen verloot.
Padel is heel toegankelijk en veel makkelijker dan tennis of squash. Het is daarom de ideale sport voor jong en oud. De verwachting is dat de sport in Nederland en ook in Noord Holland nog groter wordt. Op korte termijn openen nog drie clubs in Noord Holland hun padelbanen. Een van deelnemende verenigingen in de regio aan deze open padeldag is TC Daalmeer in Alkmaar.
Meer info over de open dag is te vinden op www.padelinnoordholland.nl

Meer berichten