Cheque Bot Waarderingsfonds voor Hertenkamp

  Nieuws
De vrijwilligers van de Stichting Vrienden van het Hertenkamp ontvangen de prachtige cheque uit handen van het bestuur van het Bot Waarderingsfonds. (foto Theo Annes/ via Frits Weel)
De vrijwilligers van de Stichting Vrienden van het Hertenkamp ontvangen de prachtige cheque uit handen van het bestuur van het Bot Waarderingsfonds. (foto Theo Annes/ via Frits Weel) (rodi.nl)

HEERHUGOWAARD – Het Bot Waarderingsfonds heeft de Stichting Vrienden van het Hertenkamp een gift van 1.500 euro geschonken. De overhandiging daarvan door Frits Weel, voorzitter van het Bot Waarderingsfonds, vond zaterdag 12 mei plaats tijdens een zeer geanimeerd samenzijn op de contouren van wat het nieuwe Hertenkamp aan de Dreef moet worden. Voorzitter Kees Tesselaar van de Stichting Vrienden van het Hertenkamp onderstreepte het belang van deze gift, nadat eerder al donaties waren ontvangen van onder meer Juniorkamer, Bot Bouw, de Rabobank, de Stichting NUT en betrokken plaatsgenoten.
Ook dit jaar was het weer geen gemakkelijke opgave voor de bestuursleden Eugenie Herlaar, Patricia Smagge en Frits Weel om te beslissen welke organisaties het verdienen om een financieel steuntje in de rug te krijgen. Uiteindelijk rolden er drie organisatie uit de bus, waarvan de Stichting Vrienden van het Hertenkamp er een was. Later dit jaar zal het bestuur van het BWF met een cheque onder de arm ook naar de andere twee organisaties toekomen. Het bestuur van het BWF is onlangs aangevuld met Danny Overtoom.
Weel memoreerde dat bij gelegenheid van het 75-jarig bestaan van Bot Bouw het Bot Waarderingsfonds is opgericht. Met onder meer de bedoeling om verenigingen, stichtingen en andere maatschappelijke initiatieven, die zich als vrijwilliger inzetten voor de Heerhugowaardse samenleving, in stimulerende woorden en financiële gebaren te waarderen. In 1987 mocht het Poldermuseum als eerste Waardse organisatie een financiële injectie van het Bot Waarderingsfonds ontvangen. ,,En in al die jaren daarna bemerkten we hoe rijk geschakeerd het Heerhugowaardse verenigingsleven is en hoeveel maatschappelijke initiatieven er vanuit diezelfde Heerhugowaardse samenleving zijn gekomen", aldus Weel. ,,En dat het vooral de vrijwilligers zijn die het zo’n enorm draagvlak hebben gegeven. De Stichting Vrienden van het Hertenkamp is daar een lichtend voorbeeld van. Als jullie niet op de barricaden waren geklommen om het Hertenkamp aan de Dreef te behouden, hadden wij hier vanmiddag niet gestaan."
Inmiddels nadert het nieuw dierenverblijf z’n realisering, is de eerste steen gelegd en zijn mooie wandelpaden en een groene aankleding in voorbereiding die helemaal passen in de omgeving. Wanneer de herten naar hun nieuwe onderkomen kunnen terugkeren is nog onzeker.

Meer berichten