Heerhugowaarder Sam Kaat een van de winnaars Alkmaars Talent 2021

Nieuws
Heerhugowaarder Sam Kaat maakte met zijn geblinddoekte act diepe indruk op de jury.
Heerhugowaarder Sam Kaat maakte met zijn geblinddoekte act diepe indruk op de jury. (Foto: Luus van der Stouwe)

ALKMAAR - Sam Kaat (13) uit Heerhugowaard is een van de winnaars geworden van de talentenjacht Alkmaars Talent 2021. Hij won in de categorie zes tot en met dertien jaar met zijn geheel eigen uitvoering van het liedje ‘Ken je mij’ van Trijntje Oosterhuis. 

Van de tachtig talenten die meededen aan de voorrondes gingen twintig acts naar de halve finale en zondag 28 november stonden de laatste twaalf in de finale. Het niveau was ongelooflijk hoog, een moeilijk opgave voor de jury.  

Sam, die eerder de harten van tv-kijkend Nederland stal met zijn optreden in ‘Holland’s Got Talent’, vertelde tijdens de grote finale, zondagmiddag 28 november in Podium Victorie in Alkmaar, dansend en geblinddoekt het verhaal van iemand met Alzheimer op de muziek van Trijntje Oosterhuis. Hij maakte er diepe indruk mee op de jury. Zo zat zangeres en jurylid Kim de Boer met tranen in haar ogen te kijken naar het schouwspel van Sam. “Ik ben ontroerd, ik vind het zo mooi om te zien dat je op jouw leeftijd, met zoveel gevoel en recht uit je hart, dit kunt laten zien. Dit is waar het over gaat!’

De andere grote winnaar werd Yander van der Wurff (16), hij won in de categorie dertien tot en met achttien jaar met zijn uitvoering van het lied ’She Used to Be Mine’ van Sara Bareilles, waar hij een theatrale act omheen had gebouwd. Jurylid Bram van Oers: “Dit was zo intens goed. Kippenvel, tranen, ik ben fan!”

Alkmaars Talent vindt iedere twee jaar plaats; de volgende editie is in 2023.

In de categorie 13-18 jaar won de zestienjarige Yander van der Wurff.
Spannend moment: de prijsuitreiking!