Wat is de relatie tussen de Rotary en de voedselbank?

  Nieuws
Aanleg toegangsweg voor minder validen bij voedselbank. (Foto: aangeleverd)
Aanleg toegangsweg voor minder validen bij voedselbank. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

HEERHUGOWAARD - De vernieuwde ingang naar de voedsel verdeelpost voor de voedselbank en kledingbank Heerhugowaard is 19 mei geopend. Deze entree bevindt zich achter het zogenaamde kunstkerkje aan de Stationsweg.


Dit jaar hebben de Rotary Clubs: Heerhugowaard Langedijk en Langedijk GeestmerAmbacht met het organiseren van de tweede Santa Run in Heerhugowaard weer een goed doel gekozen. Het was een schot in de roos, namelijk de voedselbank.
Mensen kunnen soms, buiten hun toedoen en door omstandigheden, in een situatie terecht komen dat ze maar met een minimaal bedrag per maand moeten rondkomen. Met een gezinnetje van vier personen is dit maximaal € 88,— per week voor de noodzakelijke persoonlijke uitgaven en boodschappen. Voor deze mensen springt de Voedselbank Alkmaar, afdeling Heerhugowaard, in de bres door het verstrekken van een voedselpakket. De gezamenlijke voedselbanken redden het tot nu toe, elke week weer voor haar circa 75 klanten, leuke voedselpakketten samen te stellen. Dit geschiedt met bijvoorbeeld overgebleven voorraden van supermarkten. Denk aan broden, vlees, vis, zuivel en af en toe wat lekkers.

Diepvrieskasten


Maar zonder de nodige voorzieningen kan de voedselbank met al haar vrijwilligers niet werken. De voedselveiligheid moet blijven gewaarborgd en dat wordt nu enorm verbeterd door de ook door de Rotary geschonken diepvrieskasten. De verdeelpost moet goed bereikbaar zijn voor de aan- en afvoer van materieel en levensmiddelen, maar ook voor de bezoekers die regelmatig in een rolstoel of booster, zich bij het uitgifte loket moeten melden.
Elke donderdag is de voedselbank in de weer om alles klaar te maken en uit te delen aan vooraf kritisch geselecteerde deelnemers. Dankzij de Rotary’s draagt deze voorziening bij aan een stukje beter levensgenot van de armsten onder ons.

Meer berichten