Junioren B Hera missen finale

  Nieuws

HEERHUGOWAARD – Ze hadden er veel van verwacht, de atleten junioren B van atletiekvereniging Hera. Toch is het zowel bij de jongens als meisjes niet gelukt om de finale op 16 september te halen. De jongens werden zondag 10 juni weliswaar tweede in hun poule op de eigen atletiekbaan, maar eindigde in het landelijk eindklassering op de zestiende plaats.
Opvallende prestaties waren er voor Koen Hoedjes die de 100 meter sprint won in een tijd van 11,40 seconden en bij het kogelstoten tot een afstand van 14.80 meter kwam. Ook Jeff Tesselaar presteerde op zijn favoriete onderdeel, het verspringen, uitstekend met zijn verste sprong van 5,96 meter. Ook op de 400 meter ging hij goed met zijn tweede tijd van 53,64 seconden. Omdat het team niet beschikt over een echte specialist bij het polsstokhoogspringen, nam Tesselaar hier de honneurs waar, maar dit heeft vaak tot gevolg dat er kostbare punten worden gemist, zo ook ditmaal. De viermaal 100 meter estafette ging goed, zij finishte na 44,64 seconden als eerst van de poule. Bij het discuswerpen werd Sebastiaan Bonte tweede met een afstand van 44,48 meter.
De meisjes werden vierde in de poule en net als de jongens zestiende in de landelijke rangschikking. Isa Kolle was degene die belangrijke punten pakte; zowel bij het kogelstoten als het discuswerpen werd zij tweede in de poule. De afstanden waren respectievelijk 12,67 en 35,65 meter. Femke Jonker, ook een vaste waarden van het meidenteam, presteerde goed op haar onderdeel het verspringen. Zij kwam tot een afstand van 4,97 meter, waarmee zij vierde werd. De estafette die gelopen werd door Isa Kolle, Rosa Kuin, Amber van der Putten en Lysanne Zaal, leverde een vijfde plaats op. De 4x100 meter werd gelopen in een eindtijd van 54,24 seconden.

Meer berichten