Gastgezinnen gezocht

  Nieuws
Gastgezin met Indonesische uitwisselingsstudent. (aangeleverde foto)
Gastgezin met Indonesische uitwisselingsstudent. (aangeleverde foto) (rodi.nl)

REGIO - Voor buitenlandse scholieren uit onder meer Latijns Amerika en diverse Europese landen die dolgraag naar Nederland willen komen, zoekt uitwisselingsorganisatie Youth for Understanding (YFU) gastgezinnen voor het aankomende schooljaar.
Jaarlijks verwelkomt YFU ongeveer vijftig uitwisselingsstudenten van uit de hele wereld. Deze 'exchange students' zijn tussen de vijftien en achttien jaar en komen een schooljaar óf semester naar Nederland om onze cultuur, tradities en gebruiken te leren kennen. Dit doen ze door naar een Nederlandse school te gaan én te leven in een gastgezin.
Het in huis nemen van een uitwisselingsstudent is een bijzondere ervaring voor het hele gezin. ,,Wij als gastouders genieten met volle teugen van dit schooljaar. Niet alleen van de verbinding tussen al die verschillende culturen onderling maar ook van onze eigen kinderen die zoveel meekrijgen van deze bijzondere ontmoetingen", zegt Dionne Hendriks, gastouder van de Uruguayaanse Martina.

Maatschappelijke noodzaak

Jens Koopman, national director van YFU Nederland wijst op de maatschappelijke noodzaak van uitwisseling: ,,Intercultureel begrip, tolerantie en wereldburgerschap zijn belangrijke competenties in een geglobaliseerde wereld. Deze interculturele uitdaging die gastgezinnen aangaan vormen de ideale bagage voor de wereld van morgen."
De organisatie richt zich niet alleen op de traditionele gezinnen. ,,De definitie van een gezin anno 2018 is immers een stuk breder dan tien jaar geleden. Alleenstaande ouders, jonge stellen, pensionado’s of koppels van hetzelfde geslacht? Bij ons is iedereen welkom. Wanneer liefde en geborgenheid de basis vormen is alles mogelijk." Gastgezinnen kiezen overigens op basis van interesses en hobby’s zelf welke scholier zij in huis halen.
Inschrijven kan op www.ikwordgastgezin.nl. Alle inkomende studenten arriveren half augustus. Kijk ook eens op www.yfu.nl.

Meer berichten