Magische sferen op de langste dag - Zintuigentuin vol sprookjesachtige, kleurrijke creaties

  Nieuws
Cees Verkerke met enkele van de kleurrijke figuren die dit jaar de viering van de langste dag in de Zintuigentuin opluisteren. (aangeleverde foto's)
Cees Verkerke met enkele van de kleurrijke figuren die dit jaar de viering van de langste dag in de Zintuigentuin opluisteren. (aangeleverde foto's) (rodi.nl)

HEERHUGOWAARD - De langste dag van het jaar wordt altijd gevierd in de Zintuigentuin van Cees en Els Verkerke, maar dit jaar wordt de 21e juni een wel héél bijzondere dag. De tuin aan de Beukenlaan 17 wordt voor de gelegenheid namelijk omgetoverd in magische sferen. Ria Zuidema organiseert al langer met veel succes sprookjeswandelingen in de Waarderhout, met de leden van de Clownerette. Vanwege de werkzaamheden in het Waardse bos is dat dit jaar geen optie. De tuin van Cees vindt zij een prachtig alternatief en Cees vindt op zijn beurt zijn tuin daarvoor een prachtig podium.
De schitterende tuin is het decor van een magische avond op de langste dag. Bezoekers ontmoeten bijzondere, kleurrijke, creaties in de tuin alsof ze bladzijden omslaan in een sprookjesboek. De tuin en de aanwezige figuren vullen elkaar aan in een prachtige zinnenstrelende harmonie. Cees: ,,Als u aankomt ziet u in het weiland naast de tuin levensgrote vogelfiguren. Hoe dichtbij kunt u komen? Ontmoet nabij de spiegelende borders bijzondere vlinderfiguren. In de ommuurde kweektuin kunt u uw vragen stellen aan het kruidenvrouwtje en bij de fruitbomen ontmoet u een eenzame monnik. Maar misschien het mooist is de sprookjesboom in het bloemenweiland. Vol met prachtige slingers. Wees erbij, vier deze langste dag in de tuin. Een magische belevenis!"

Eigen wereldje

Voor wie nog nooit in de Zintuigentuin is geweest, gaat er een wereld open. Elk plekje vormt zijn eigen wereldje. Met eigen vrienden en vijanden. Cees kan er bijzonder boeiend over vertellen. Over de vijver waarin het duizelt van het leven. En het adembenemende kleurenspel in de borders, waar vlinders ronddansen boven de irissen, daglelies en geraniums. In het weiland waar de grassen mogen groeien en bloeien voelt de beschermde rietorchidee zich op haar plek. Op verschillende plekken kleurt het gras er paars van. Een bruggetje en een poort van liguster leiden je binnen in de ommuurde kweektuin. Aan je voeten liggen symmetrisch de kweekbedden. ,,Piepende verroeste tuinpoorten openen de weg naar de tuin. Eenmaal in de secret garden spreekt het geheim. Omgeven door hoge grove dennen kan de ransuil op je toezien, zonder dat jij hem ziet. Een spirituele sfeer doet je hoofd en lichaam tot rust komen, het bankje doet de rest. Geniet. Ervaar al je zintuigen."
SamenLoop voor Hoop

Wie zich ook wil laten meevoeren op deze magische avond vol bijzondere ontmoetingen en prachtige ervaringen, daar waar de natuur de magie tot leven roept, is van harte welkom in de tuin aan de Beukenlaan 17 in Heerhugowaard. De entree bedraagt € 3,50 per persoon, als bijdrage voor het tuinonderhoud. Wie de monnik tegenkomt kan bij hem een sponsorbijdrage doneren voor de Clownerette; leden van het gezelschap nemen zaterdag 6 en zondag 7 oktober deel aan de SamenLoop voor Hoop, in de strijd tegen kanker.
Kom indien mogelijk op de fiets! Meer weten? Kijk op www.dezintuigentuin.nl of mail naar Ria Zuidema van Clownerette (riazuidema69@gmail.com) of Cees Verkerke (ceesverkerke@xs4all.nl).

Meer berichten