Negenjarige Nienke in actie tegen MS

  Nieuws
Nienke en haar familie deden als The B-Team mee aan Arena MoveS. (aangeleverde foto)
Nienke en haar familie deden als The B-Team mee aan Arena MoveS. (aangeleverde foto) (rodi.nl)

AMSTERDAM/ HEERHUGOWAARD - De negenjarige Nienke de Boer uit Heerhugowaard heeft zondag 8 juli met haar familie meegedaan aan de Arena MoveS in de strijd tegen de ziekte Multiple Sclerosis (MS). Tijdens dit evenement wordt er geld ingezameld voor een MS-vrije wereld.
Het was die zondag in de Johan Cruijff Arena de derde editie van ArenA MoveS, een uniek jaarlijks terugkerend sportevenement voor jong en oud. Tijdens deze Ultimate Summer Workout werd men uitgedaagd om verschillende workouts te doen waaronder een traploopparcours op de beroemde en beruchte trappen van de ArenA en/of diverse workouts op het veld onder leiding van bekende trainers. Daarnaast kon men zich uitleven op een klimmuur, een voetbalveld, een stormbaan voor kinderen en meer.

The B-Team

Als jongste lid van The B-Team heeft Nienke een geweldige prestatie neergezet door maar liefst 5.750 trappen te lopen. Haar persoonlijke motivatie om mee te doen is het feit dat een familielid lijdt aan MS. Samen met haar andere familieleden wist ze een bedrag van € 1.143,- op te halen, dat gebruikt wordt voor onderzoeken waarmee MS in een vroegtijdig stadium kan worden herkend en afgeremd.
Behalve het jaarlijks terugkerende Arena Moves, organiseert de MS stichting ook andere acties, zoals Klimmen tegen MS op de Mont Ventoux. Beide activiteiten samen leverden vorig jaar ongeveer € 660.000,- op.
Ook een bijdrage leveren? Doneren aan de MS stichting kan via www.arenamoves.ms.

Meer berichten
 

Fotoseries