'Manzanilla' boordevol spanning, humor en ontroering

  Nieuws
De Waardse schooljuf José Kruijer lanceerde onlangs haar tweede roman. (aangeleverde foto)
De Waardse schooljuf José Kruijer lanceerde onlangs haar tweede roman. (aangeleverde foto) (rodi.nl)

HEERHUGOWAARD - José Kruijer, al 23 jaar werkzaam als juf op de Jenaplan-basisschool De Zonnewijzer in Heerhugowaard, presenteerde onlangs haar nieuwe roman 'Manzanilla' bij Libris-boekhandel Stumpel in winkelcentrum Middenwaard. Haar vorige boek, 'Verzwegen', werd door vele lezers omarmd. Kruijer hoopt voor 'Manzanilla' op net zo'n positief onthaal. Het eerste exemplaar overhandigde ze aan haar collega Jolanda Offerhaus, met wie ze al jaren samen voor de klas staat.
'Manzanilla' is een spannende roman over familieliefde en -ergernissen. Over oud en nieuw leed, over vriendschappen en school(plein)perikelen. En over de dunne lijn tussen voortdurende twijfel en toewijding van een vrouw in de bloei van haar leven. Twee hartsvriendinnen krijgen – na hun afstuderen – een reis cadeau naar het mooie Curaçao. Een van hen was daar liever niet geweest... Twintig jaar later verhuist Hester met haar man Koert en hun twee jonge dochters van een Amsterdams grachtenhuis naar een groot, oud familiehuis in het fraaie duindorp Schoorl. Haar echtgenoot belooft haar een prachtige zomer, een geweldig jaar zelfs, met hun gezin, familie en vrienden. Dat valt voor Hester nog te bezien.
,,Het boek bevat spanning en veel verrassende elementen met een vleug humor en ontroering", aldus Kruijer. ,,Lezers kunnen zich gemakkelijk identificeren met de personages. Schoorl en Curaçao zorgen voor een vakantiegevoel tijdens het lezen. Veel school(plein)perikelen zijn herkenbaar, net als de leerkrachten. 'Manzanilla' zit boordevol verrassende elementen!"
'Manzanilla' is verkrijgbaar bij de bekende verkoopadressen. ISBN 978-9491535-81-9.

Meer berichten