Bot Waarderingsfonds verrast Zeeverkenners Sint Joris

  Nieuws
Op de voorgrond jeugdleden van de zeeverkennersvereniging. Staande links de leden van het BWF en verder de mensen van Sint Joris. (foto Theo Annes)
Op de voorgrond jeugdleden van de zeeverkennersvereniging. Staande links de leden van het BWF en verder de mensen van Sint Joris. (foto Theo Annes) (rodi.nl)

HEERHUGOWAARD – Het Bot Waarderingsfonds (BWF) heeft de plaatselijke Zeeverkennersvereniging Sint Joris een cheque van € 1.500,- geschonken. De overhandiging daarvan door Frits Weel, voorzitter van het BWF, was zaterdagmiddag 14 juli bij clubgebouw De Roef aan het Niedorperdijkje in Heerhugowaard. Rond de uitreiking was een geslaagd feestje gebouwd.

Weel zei bij deze feestelijke gelegenheid onder meer dat het fonds sinds de oprichting in 1987 al meer dan € 65.000,- heeft mogen schenken aan Heerhugowaardse verenigingen, stichtingen en andere maatschappelijke initiatieven. Het fonds werd destijds opgericht bij gelegenheid van het 75-jarig bestaan van Bot Bouw. Inmiddels heeft het BWF in Heerhugowaard een groot draagvlak gekregen. ,,Het is dan ook niet toevallig dat het Bot Waarderingsfonds een grote betrokkenheid voelt tot organisaties en vrijwilligers die een belangrijke bijdrage leveren aan de Heerhugowaardse samenleving. Zie onze gift enerzijds als een grote waardering voor jullie vrijwilligerswerk en anderzijds als een stimulans om op de ingeslagen weg voort te gaan."
Zowel voorzitter Jos Klaver als secretaris Johan Bakker van Sint Joris vertelden in hun dankwoord aangenaam verrast te zijn met zo'n grote gift. Bakker: ,,Deze prachtige donatie komt precies op het juiste moment." Waarop de secretaris, tevens skipper bij Sint Joris, uitleg gaf welke noodzakelijke werkzaamheden er gedaan moeten worden. Zo vertelde hij dat er in herfst- en wintermaanden onderhoud gepleegd moet worden aan onder meer de vaartuigen, de windsingel, erf, damwand en vooral het botenhuis De Roef.
Na afsluiting van het officiële gedeelte werden de aanwezige leden van het Bot Waarderingsfonds, te weten Eugenie Herlaar, Frits Weel en Danny Overtoom (Patricia Smagge was helaas verhinderd) en Gem Bot jr. namens Bot Bouw uitgenodigd om de sfeer te proeven bij Sint Joris.

Meer berichten