Waardse Tunnelroute steunt 'Kankerspoken'

  Nieuws
Jess, de mascotte van Kankerspoken. (aangeleverde afbeelding)
Jess, de mascotte van Kankerspoken. (aangeleverde afbeelding) (rodi.nl)

HEERHUGOWAARD - Meestal worden sponsoracties gehouden om financiële ondersteuning te bieden bij het overwinnen en genezen van ziekten, zoals kanker. En dat is natuurlijk heel belangrijk. Minstens zo belangrijk is het dat er steun is voor mensen die met kanker te maken krijgen; voor henzelf en hun naasten. 't Praethuys in Alkmaar is daar een goed voorbeeld van, vooral gericht op volwassenen met kanker. Een ander voorbeeld is Kankerspoken, speciaal voor kinderen met een ouder of grootouder met kanker. De organisatie van de Waardse Tunnelroute koos juist dit initiatief als een van de goede doelen, waar de opbrengst van het evenement van dit jaar naartoe gaat.
Als de ziekte kanker voorkomt in je familie, dan veroorzaakt dat onrust: het spookt in je hoofd en in je hart. Naar aanleiding van de documentaire 'Verdriet in je hoofd' werd in 2001 de website www.kankerspoken.nl in het leven geroepen door KWF, de Nederlandse Federatie van Kankerpatiënt-organisaties, het VSB-fonds en de Humanistische Omroep. Voor elke leeftijds- en doelgroep heeft de site een eigen segment. Sinds 2008 vaart Kankerspoken een nieuwe koers: er werd besloten een stichting - 'Verdriet door je hoofd' - op te richten die het gedachtegoed van Kankerspoken moest waarborgen. Op de site werd al het inmiddels beschikbare materiaal verzameld.
Kankerspoken dient inmiddels als vraagbaak voor alle zaken die betrekking hebben op kinderen en kanker. In diverse ziekenhuizen geven hulpverleners aan dat ze iets met het onderwerp ‘kinderen met een vader of moeder met kanker’ willen doen en er meer van willen weten. Steeds vaker wordt Kankerspoken gevraagd om op een symposium iets te komen vertellen of met een stand aanwezig te zijn. Kankerspoken moet nog meer een begrip worden en daarmee staan ook de kinderen met een vader of moeder met kanker op de kaart. De organisatie van de Waardse Tunnelroute wil helpen dit doel te verwezenlijken. Fiets zaterdag 18 augustus mee en help de kinderen en hun ouders. Ook als de wind even tegen zit!
Vertrek- en aankomstpunt is op sportcomplex De Kabel, bij het clubgebouw van handbalvereniging Tornado aan de Parklaan 1 in Heerhugowaard. Er kan gekozen worden uit routes van twintig, veertig of zestig kilometer. Starten kan tussen 09.00 en 11.00 uur. Aanmelden kan via www.waardsetunnelroute.com en of bij de start, zaterdag 18 augustus.

Meer berichten