Circus Tefredo, cultuur in de tent

  Nieuws
Isabella Bierenbroodspot, een oude bekende van Circusschool Tefredo, komt ook naar het Strand van Luna. (aangeleverde foto)
Isabella Bierenbroodspot, een oude bekende van Circusschool Tefredo, komt ook naar het Strand van Luna. (aangeleverde foto) (rodi.nl)

HEERHUGOWAARD - Circusschool Tefredo staat van zaterdag 25 tot en met dinsdag 28 augustus met zijn circustent bij het Strand van Luna. Net als voorgaande jaren belooft het een groot feest te worden, met iedere dag verschillende workshops en 's avonds verschillende open podia en voorstellingen. Komt dat zien!
Het is inmiddels een traditie: de circustent van Tefredo die in de laatste week van de zomervakantie zijn deuren wagenwijd openzet voor allerlei activiteiten. ,,Ieder jaar is het een groot feest", zegt circusdirecteur Fred Meijer. Bij de circusworkshops leren kinderen onder meer jongleren, koorddansen, tonlopen, ballopen en nog veel meer. Als klap op de vuurpijl mogen ze hun geleerde kunsten vertonen voor de vaders, moeders en andere familieleden in het publiek. Fred: ,,We komen nu al behoorlijk wat jaren bij het Strand van Luna en iedere keer is het prachtig om te zien hoe de kinderen en ook hun ouders zich verwonderen. En als ze dan meedoen met de circusworkshop en horen dat ze óók nog mogen optreden, beginnen ze helemaal te stralen."
Maar dat is nog niet alles. ,,Naast de circusworkshops kunnen mensen nu ook een theaterworkshop of een body-percussionworkshop volgen", aldus Fred. ,,Zo verbreden we onze horizon door niet alleen circusactiviteiten, maar ook theater, muziek en schilderkunst aan te bieden." Dit jaar is er onder meer een expositie van schilderes Anneke Olmberg, die voornamelijk stillevens en portretten maakt. Daarnaast is er ook dit jaar weer een avondprogramma samengesteld, dat voornamelijk bestaat uit muziek en theater. ,,We zien vele oude bekenden terugkomen. Skip en Ivo, Isabella Bierenbroodspot, Luuk Ransijn samen met Twan Vet. Het is leuk om te zien hoe sterk ze gegroeid zijn de afgelopen jaren", zegt Meijer. De circusdirecteur zelf speelt samen met Kevin Doesburg kindertheater. ,,Het is meespeeltheater, waarbij we het verhaal van Giovanni de circusartiest vertonen. Dit doen we dan ook niet alleen, maar samen met het publiek."
De circusworkshops zijn 25, 26, 27 en 28 augustus van 10.00 tot 12.00 en van 14.00 tot 16.00 uur (zondag 26 augustus alleen van 14.00 tot 16.00 uur). Elke avond vanaf 19.00 uur open podium. Deelname aan een workshop kost 10 euro per persoon. Meer weten? Kijk op www.tefredo.nl en de Facebookpagina van Circusschool Tefredo.

Meer berichten