'Het maakt me boos en triest' - Kat Luuk mogelijk vergiftigd in Rivierenwijk

  Nieuws
De Waardse kater Luuk werd mogelijk vergiftigd. (foto NH Nieuws)
De Waardse kater Luuk werd mogelijk vergiftigd. (foto NH Nieuws) (rodi.nl)

HEERHUGOWAARD - Bart van Asseldonk uit Heerhugowaard kan het nog steeds niet geloven. Begin augustus moest hij na zes jaar afscheid nemen van zijn geliefde kat Luuk. Het lijkt erop dat het dier is vergiftigd.
,,Het maakt je natuurlijk boos, verdrietig en triest. Het is gewoon onnodig", zegt Bart, die terugkijkt op een bewogen week. Want ook een andere kat van hem werd tot twee keer toe met vergiftigingsverschijnselen afgevoerd met de dierenambulance. Deze kat wist gelukkig te overleven.
Er gaan geruchten dat iemand her en der in de Rivierenwijk vergiftigde sponsjes heeft achtergelaten. Bart had graag de officiële oorzaak van de dood van Luuk geweten, maar heeft geen autopsie laten doen omdat dat heel veel geld kost.

Meerdere gevallen

Dierenkliniek Middenwaard heeft meerdere meldingen binnengekregen van dode dieren in de wijk, onder meer een overleden hond en dode vogels. De kliniek sluit vergiftiging zeker niet uit, maar wijst op haar website ook op mogelijke natuurlijke oorzaken als botulisme of blauwalg.
Hoe dan ook, volgens Bart moeten baasjes goed opletten en desnoods hun katten binnenhouden. Dat doet hij nu ook.
(Bron: NH, nieuwspartner van Rodi Media)

Meer berichten