'Leuk om tegen elkaar te spelen' - Reiger Boys dit jaar gastheer van strijd om Waard Cup

  Nieuws
Beeld uit de vorige Waard Cup. Robin Wezepoel van Reiger Boys en Martijn Hand van Hugo Boys duelleren om de bal. De wedstrijd Hugo Boys-Reiger Boys is zaterdag de openingswedstrijd. (foto Paul van der Molen)
Beeld uit de vorige Waard Cup. Robin Wezepoel van Reiger Boys en Martijn Hand van Hugo Boys duelleren om de bal. De wedstrijd Hugo Boys-Reiger Boys is zaterdag de openingswedstrijd. (foto Paul van der Molen) (rodi.nl)

HEERHUGOWAARD - Met het duel tussen Reiger Boys en Hugo Boys begint zaterdag 18 augustus om 18.30 uur een nieuwe editie van de Waard Cup. De serie oefenwedstrijden tussen de vijf Heerhugowaardse voetbalclubs wordt dit jaar gehouden op het fraaie complex van Reiger Boys. Paul van der Molen is een van de leden van het organisatiecomité en kijkt uit naar het toernooi.
,,In het voorjaar hebben we al een voorgesprek gehad met vertegenwoordigers van alle deelnemende clubs, waarin wij onze plannen met betrekking tot het toernooi hebben uitgelegd", vertelt Paul, die namens de organisatie de publiciteit verzorgt. Met Van der Molen, Ben Rietveld, Cindy de Ruijter, Nico van de Wel, Lisanne Meijer en Marlieke van Vught is er sprake van een groep organisatoren die al veel ervaring heeft met het opzetten van toernooien. Zo verliep eerder dit jaar het internationale jeugdtoernooi bij Reiger Boys probleemloos. Reiger Boys heeft wel een aantal wijzigingen doorgevoerd in vergelijking met eerdere edities van de Waard Cup.

Tweemaal 25 minuten

,,Wat nieuw is in het wedstrijdschema is dat er geen wedstrijden meer tegelijk worden gespeeld. Het publiek hoeft dus niet meer te kiezen, maar kan drie of vier wedstrijdjes achter elkaar bekijken. Daarnaast zijn we teruggegaan naar wedstrijden van tweemaal 25 minuten", aldus Paul. Zelf hecht hij aan goed onderling contact tussen de clubs. Paul: ,,Ik vind de Waard Cup leuk vanwege de band die niet alleen de spelers met elkaar hebben, maar ook de clubs. Verenigingen uit dezelfde plaats behoren geen haat en nijd richting elkaar te hebben, maar elkaar juist te helpen en te leren van elkaar."
Een belangrijke rol in de wedstrijden tussen SVW '27, KSV, WMC, Reiger Boys en Hugo Boys is weggelegd voor de arbiters. Gedurende de drie speeldagen zijn er dertien (assistent)scheidsrechters beschikbaar. ,,Dat zijn allemaal KNVB-scheidsrechters en dit is tot stand gekomen na contact met Mitchel Krop, secretaris van de Scheidsrechtervereniging Alkmaar. Nico van de Wel heeft hier namens de organisatie een belangrijke rol in gespeeld", aldus Paul aan de vooravond van het toernooi.
Buren

Dat het toernooi bij de spelers leeft is Van der Molen wel duidelijk geworden. ,,Heel veel jongens kennen elkaar ook van het zaal- of het recreatievoetbal en kijken er naar uit om tegen elkaar te spelen. Ook bij de besturen van de verschillende clubs leeft het. Er wordt contact met elkaar gezocht over wat er bij een club speelt met als doel om van elkaar te leren. Daarbij vindt iedere club het leuk om eens tegen elkaar te spelen, en dat vind ik persoonlijk ook. Vooral voor een zaterdagclub als Reiger Boys is het mooi om elk jaar tegen je buren te spelen, in plaats van oefenwedstrijden tegen bijvoorbeeld clubs uit Egmond, Hoorn of Zaandam."
De wedstrijden om de Waard Cup worden zaterdag 18, dinsdag 21 en zaterdag 25 augustus gespeeld. Bekijk het volledige speelschema op waardcup.nl/ of facebook.com/waardcup.

Meer berichten